Költséghatékony 802.11ac WiFi Broadcom módra

A Broadcom arra törekszik, hogy minél többen kiaknázhassák a 802.11ac WiFi technológiában rejlő lehetőségeket.

Költséghatékony 802.11ac WiFi Broadcom módra

A 802.11ac WiFi szabvány köré épülő termékek kínálata már most sem szűk, de a jövőben még több eszközbe kerülhet bele az új, a korábbinál jóval nagyobb adatátviteli sávszélességet kínáló technológia. Annak érdekében, hogy a drágább eszközök mellett az olcsóbb termékek is profitálhassanak az újításból, a Broadcom mérnökei új, egychipes 802.11ac vezérlőket készítettek, amelyek kifejezetten költséghatékony, egyszerűen alkalmazható megoldások.

Közös tulajdonság, hogy mind a BM4339-es, mind pedig a BCM43162-es vezérlőchip egyetlen 80 MHz-es csatornát kínál, méghozzá egyetlen adatfolyammal, így 433 Mbps-os elméleti maximális adatátviteli sávszélesség áll rendelkezésre. Az 1 x 1 (1 csatorna x 1 spatial stream) konfigurációt alkalmazó megoldások egyetlen chipben tartalmaznak mindent, amire a 802.11ac támogatás egyszerű, zökkenőmentes biztosításához szükség van. Ez azt jelenti, hogy a 802.11ac vezérlő mellé bekerültek a tokozásba az LNA (Low Noise Amplifier) és a PA (Power Amplifier) erősítők is, sőt, a teljes front-end sem hiányzik, így valóban egyszerűen, költséghatékonyan alkalmazhatóak az egységek okostelefonokban, táblákban, asztali számítógépekben és noteszgépekben.

A Broadcom célja ezekkel a megoldásokkal, hogy a belépőszintű eszközökbe is bekerülhessen a 802.11ac támogatás, azaz a technológia rohamtempóban terjedjen és sokkal szélesebb felhasználói kör számára legyen elérhető, mint manapság.

Az új, második generációs 802.11ac kombó chipek ugyanazt a kiváló teljesítményt nyújtják, mint a BCM4335-ös zászlóshajója, ami a Samsung Galaxy S4-es, illetve a HTC One okostelefonokban is jelen van. Az új chipek közül a BCM43162-es modell egy PCI Express alapú megoldás, ami a Windows alapú noteszgépeket és asztali számítógépeket veszi célba. Ezzel szemben a BCM4339 már az okostelefonok és a táblák szegmensében szállhat harcba, ahol SDIO csatolófelületen keresztül kapcsolódik a rendszerhez. Utóbbi Android és Windows alapú termékekben egyaránt használható.

A BCM43162 és a BCM4339 mintapéldányai már elérhetőek a Broadcom partnerek számára, a termékek sorozatgyártása pedig az idei év második felében kezdődhet meg. Az elemzők szerint a 802.11ac eszközök szegmense az elkövetkező hónapok folyamán robbanásszerűen növekszik majd, így 2014-ben a 802.11ac WiFi vezérlők piaci részesedése 50% fölé emelkedik, azaz a leszállított WiFi chipek több, mint fele támogatja majd a 802.11ac technológiát. Amennyiben bejönnek a jóslatok.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward