Shop menü

KITILTOTTAK EGY MANGÁT A FLORIDAI ISKOLÁKBÓL

Török Roland
Török Roland
Kitiltottak egy mangát a floridai iskolákból

A gyerekek védelme elsődleges, a Szabadságot Védelmező Polgárok pedig éppen egy mangasorozattal szemben akarják a szabadságot megvédeni azzal, hogy betiltanák azt a floridai középiskolák könyvtáraiban. 

Az Assassination Classroom (Ansatsu Kyōshitsu) egy japán mangasorozat, amelyben egy sárga polipszerű lény megfenyegeti az emberiséget, hogy felrobbantja a Földet. A szuperlény lényegében sebezhetetlen, ám egy év haladékot adott az emberiségnek, ha kap maga mellé egy középiskolai osztályt, akiket taníthat. Azon túl, hogy leadja a rendes tananyagot, még fejvadászatra is tanítja őket, így esélyt ad a diákjainak arra, hogy megöljék őt. 

A mangasorozatban sok fegyver, illetve több szexuális utalás található, a konzervatív szervezet szerint ez viszont annyira káros, hogy nem szabadna hagyni, hogy ilyenek a középiskolások elé kerülhessenek. Mindez természetesen fontos védelmet fog jelenteni a diákok számára egy olyan országban, ahol csak idén eddig 14 iskolai lövöldözés volt, melyben 24-en sérültek vagy haltak meg.

A szervezet a legutóbb a „This Book is Gay” könyvet tiltatta be. A mangából készült természetesen egy sikeres anime változat is.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére