Kiterjesztette a vezeték nélküli Android Auto támogatást a Google

Az Android Auto szolgáltatás már több Samsung Galaxy okostelefonnal is alkalmazható lesz kábelezés nélkül.

Kiterjesztette a vezeték nélküli Android Auto támogatást a Google

Már meglehetősen sok olyan gépjármű és autókba szerelhető multimédiás lejátszó van a piacon, ami támogatja az Android Auto szolgáltatást. Ez a technológia eredendően vezetékes kapcsolatot igényelt, de a Google már megoldotta, hogy kábelek nélkül is működjön, viszont ez mostanáig csak egy borzasztóan szűk réteget érintett.

Az Android Auto már több mint egy éve használható vezeték nélküli kapcsolattal is, viszont nagyon kevés masina esetében adatott meg ez a lehetőség. A Google a saját készülékeinél gondoskodott erről a kényelmi lehetőségről, ennek megfelelően azok élvezhették a vezeték nélküli Android Autót, akik Google Pixel okostelefonnal, vagy valamilyen újabb Nexus modellel, a Nexus 5X-szl vagy a Nexus 6P-vel rendelkeztek.

Eredetileg azt ígérte a keresőóriás, hogy minden olyan mobillal lehet majd használni a vezeték nélküli Android Auto kapcsolódást, amin az Android 9.0 Pie operációs rendszer fut, és gyárilag lesz ez garantált, nem kell hozzá még frissítésekkel sem bajlódni. Viszont ezek a tervek valahol megakadtak, mert sajnos nem így alakult. Egészen eddig a referencia eszközök élveztek exkluzivitást. Most viszont a szolgáltatás támogatási lapján csendben megjelent több Samsung modell is.

Galéria megnyitása

Vezeték nélküli Android Auto támogatást nyert a friss információk alapján a Galaxy Note10 és Note 10+, a Galaxy S10 széria minden tagja, a Galaxy S9 család, valamint a Galaxy S8 és S8+ páros is, no meg persze a korábbi Galaxy Note9 és a Galaxy Note8. Szóval kijelenhető, hogy a kulcsfontosságú, felsőkategóriás mobilok élveznek elsőbbséget, de legalább már nem kizárólag a Pixel és Nexus eszközök a támogatottak. Így már több tízmillió ember élvezheti ki vezetékelés nélkül az Android Autót. És reményeink szerint hamarosan még több termék iratkozhat fel erre a nem túl népes listára.

Azoknak, akik megfelelő eszközzel rendelkeznek, minimum az Android Auto applikáció 4.7-es kiadására lesz szükségük, valamint kelleni fog egy USB kábel is a kezdeti beállítások elvégzéséhez. Az első társításnál tehát mindenképpen kell a vezetékes összeköttetés, ez most még nem kerülhető meg, csak ezt követően lehet teljesen elhagyni a kábelek használatát.

Fontos, hogy a vezeték nélküli Android Auto funkciót egyelőre a gyári fedélzeti rendszerek nem ismerik, szóval ezt csak utólag megvásárolt és beépített fejegységekkel lehet pillanatnyilag kihasználni. Ilyenek elsősorban a Kenwood és a Pioneer kínálatában találhatóak. És mivel ezeknek a modelleknek a támogatási listája is bővült a közelmúltban, érdemes a felhasználóknak meggyőződni arról, hogy megfelelő készülékkel rendelkeznek-e, illetve amit vásárolni szeretnének, képes-e az ilyen jellegű igényeket is kielégíteni.

Az Android Autón folyamatosan reszelget a Google, a legutóbbi nagy frissítéssel egy jobban használható, informatívabb grafikus felületet kapott az egész rendszer a járművek fedélzetén, és nagyobb hangsúly esik már a Google Assistantra. Már a szélesebb képernyőket is támogatja a szolgáltatás, viszont Magyarországon továbbra sem lehet hivatalosan használatba venni, de talán ez is megváltozik majd lassan.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap