Kiszivárogtak a Crucial MX100-as SSD-k paraméterei

Az új SSD meghajtók azért különlegesek, mert az SSD piacon elsőként alkalmaznak 16 nm-es csíkszélességgel készülő MLC NAND Flash memóriachipeket.

Kiszivárogtak a Crucial MX100-as SSD-k paraméterei

Néhány napot még várni kell arra, hogy a Crucial MX100-as SSD családja bemutatkozzon, amely egyébként azért érdekes, mert ebben a sorozatban találhatóak az SSD piac első 16 nm-es MLC NAND Flash memóriachipeket alkalmazó példányai.

A megjelenés előtt azonban kiszivárogtak az újdonságok technikai paraméterei, sőt, még az áraikról is lehullott a lepel, hála egy disztribútornak. Korábban úgy tűnt, hogy az MX100-as SSD sorozat minden tagja 16 nm-es csíkszélességgel készülő MLC NAND Flash memóriachipeket alkalmaz majd, ám a friss információk szerint ez nem igaz: a 128 GB-os modell 20 nm-es, a 256 GB-os és 512 GB-os modellek pedig 16 nm-es NAND Flash memóriachipeket kapnak.

Mindhárom újdonság 2,5 hüvelykes formátummal érkezik, házaik pedig 7 milliméter magasak lesznek. Persze a gyártó a szokásos műanyag keretet is mellékeli hozzájuk, amellyel a termékek a 9,5 milliméter magas meghajtókat fogadó bővítőhelyekbe is illeszkedni fognak. Az SSD meghajtók Marvell 88SS9189-es SSD vezérlőt alkalmaznak és SATA 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak az adott rendszerhez.

Az új SSD meghajtók mindannyian 550 MB/s-os folyamatos olvasási sebességet kínálnak, írási tempó tekintetében pedig sorrendben 150 MB/s-os, 300 MB/s-os és 500 MB/s-os sebességre számíthatunk a 128 GB-os, 256 GB-os és 512 GB-os modellektől.

Az egyelőre még csak előrendelhető státuszban lévő MX100-asok közül a 128 GB-os példány 70 euróba, a 256 GB-os 95 euróba, az 512 GB-os pedig 185 euróba kerül. Mindhárom újdonságra három év garanciát vállal gyártójuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward