Kísérleti appokat indított a Google a digitális jólét jegyében

Összesen féltucatnyi újdonságról számolhatunk be, melyek már elérhetőek a felhasználók számára.

Kísérleti appokat indított a Google a digitális jólét jegyében

A Google az Android fejlesztőjeként erőteljesen hozzájárult a mostani mobilfüggőség kialakulásához, de a vállalat az utóbbi időben szerencsére arra próbálja rávezetni az embereket, hogy egészséges keretek között alkalmazzák az eszközeiket. Az Android már több beépített digitális jóléti fejlesztéssel is rendelkezik, és a cég most újabb megoldásokkal kísérletezik.

Hat különböző programot tett elérhetővé a Google azzal a céllal, hogy a felhasználók kipróbálják ezeket és megosszák a véleményüket, tapasztalatukat a fejlesztőkkel. Amennyiben 1-1 alkalmazás sikert arat, nagy valószínűséggel a jövőben az Android részévé is válhat majd. Vannak itt olyan szoftverek, amik nagyobb funkcionalitással bírnak, és vannak egészen egyszerűek is, de még módfelett különleges is akad. Lássuk ezeket sorban.

Az Unlock Clock egy egyszerű élő háttérkép, ami a meglévő Google Wallpaperek mellé kerül be a kínálatba a letöltését követően. Ez annyit tud, hogy számolja azt, hogy mennyi alkalommal nyitotta fel az adott napon a felhasználó az okostelefonja képernyőjét. Ez rámutat arra, ha valaki túlzottan sokszor nyúl a telefonjáért, és amikor az ember megpróbálja ezt a számot csökkenteni, akkor az Unlock Clockon követhető a „fejlődés” is.

Galéria megnyitása

A Post Box vissza fogja tartani az általános értesítéseket, nem hangoskodik majd egész nap a felhasználó okostelefonja, és így a tulajdonos jobban tud koncentrálni a napi teendőkre, azon túl, hogy zavartalanabb lesz az élete. A programban ki lehet majd választani, hogy egy napon mennyi alkalommal kapja meg az értesítéseket a felhasználó (1-4), és ilyenkor egyszerre jön majd meg minden, ami a legutóbbi megtekintés óta történt. Természetesen a Google nagyjából rendezetten mutatja majd az értesítéseket, hogy ezeket könnyen és gyorsan át lehessen tekinteni.

We Flip néven egy közös szórakozást elősegítő app született, mely arra szolgál, hogy az együtt tartózkodó emberek búcsút tudjanak inteni a technológiának. Amikor egy társaság összejön, kapcsolódhatnak a We Flipen belül, és mindenkinek egyszerre lezárásra kerül a telefonja a kezdeményező eszközről. Ha vége a találkozónak – vagy valaki nem bírja már a készüléke nélkül –, akkor felnyithatóak a masinák, és a program ad egy információt arról, hogy mennyi ideig tartott a társaság mobilmentessége.

 

A Desert Island használatakor ki kell választani a legfontosabb appokat, és a következő 24 órában csak azokat lehet majd használni a mobilon, a végén pedig ki fogja írni az alkalmazás, hogy mennyi alkalommal nyúlt a fontosnak vélt programokhoz az ember. Minél alacsonyabb ez a szám, értelemszerűen annál büszkébb lehet magára a szerkezet tulajdonosa.

A Morph pedig a Desert Islandhoz kicsit hasonlóan fog üzemelni, csak folyamatosan változó szoftvereket tesz elérhetővé az ember igényeihez igazodva. Időszakhoz passzolóan beállítható, hogy mikor milyen programra van mindenképpen szükség, és csak azok lesznek láthatóak. Munkában a produktivitás lesz így segítve, pihenés közben pedig a kikapcsolódás, és így tovább.

Végül van itt még egy furcsa fejlesztés Paper Phone címszó alatt, ami arra képes, hogy a legfontosabb dolgokat nyomtatott formában biztosítsa a felhasználóknak, hogy így hátra lehessen hagyni a mobilt. Nagyon sok fontos infót ki tud nyomtatni összehajtogatható formában a program, az embernek csak az infókat kell kiválasztania, a formázást az app megoldja. Még akár térképet is ki lehet így varázsolni az okostelefonból. (Más kérdés, hogy ez semmi esetre sem tűnik környezetbarát megoldásnak a mobilfüggőség kezelésére.)

Az alkalmazások nem igénylik a Google digitális jólét szolgáltatás biztosítását, viszont túlzottan régi Androiddal sem használhatóak. Az Android 7.0 vagy az Android 8.0 a minimálisan megkövetelt programtól függően, így sajnos sok felhasználó ki lesz zárva.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap