Shop menü

KINGSTON NV2: ÚJ, PCI EXPRESS 4.0 ALAPÚ SSD-K JÖNNEK A BELÉPŐSZINTRE

Az új modellek DRAM nélküli SSD vezérlőt és QLC típusú 3D NAND Flash memórialapkákat kaphattak.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Kingston NV2: Új, PCI Express 4.0 alapú SSD-k jönnek a belépőszintre

A Kingstonnál elkészült egy újabb belépőszintű SSD-sorozat, amelynek tagjai a népszerű NV1-es család helyére érkeznek. Az NV2-es termékcsalád tagjai a PCI Express 3.0-s helyett immár PCI Express 4.0-s szabványú csatolófelületet használnak, ám az ebben rejlő lehetőségeket nem képes maximálisan kiaknázni a belépőszintű hardver, amivel igazából nincs is semmi baj, amennyiben ezt az ár is tükrözi.

Galéria megnyitása

A receptúra ezúttal úgy néz ki, hogy az M.2-2280-as formátumú nyomtatott áramköri lapra jó eséllyel egy Phison E19T típusú, DRAM nélküli SSD vezérlőt helyeztek, ami elméletben maximum PCI Express 4.0 x4-es sávszélességet tud beosztani – azért csak jó eséllyel, mert hivatalosan még nem derült ki, pontosan milyen SSD vezérlőnek szavazott bizalmat a Kingston. Az sincs kizárva, hogy ismét többféle SSD vezérlővel érkezik a termék, mint az NV1-es széria esetében. A 3D NAND Flash lapkák várhatóan QLC típusúak lesznek, ám hasonló volt a helyzet az NV1-nél is, amiből végül TLC és QLC alapú modellek egyaránt készültek.

Galéria megnyitása

Az NV2-es SSD kártyák 250 GB-os, 500 GB-os, 1 TB-os, illetve 2 TB-os adattároló kapacitással érhetőek el, verziótól függően, a strapabíróságuk pedig sorrendben 80 TBW, 160 TBW, 320 TBW és 640 TBW lesz. A Kingston friss SSD-i minimum 3000 MB/s-os folyamatos olvasási-, illetve minimum 1300 MB/s-os folyamatos írási tempóra képesek, ami az abszolút belépőszinten teljes mértékben elfogadható, főleg úgy, hogy ezek az értékek a legkisebb modellre vonatkoznak, a többiek már gyorsabbak, ahogy az a fenti táblázatból is kiderül.

A három év jótállással forgalomba kerülő SSD kártyák várható árazásával kapcsolatban egyelőre nem érkezett tájékoztatás.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére