Kijelzővel debütál az új WD My Passport Studio

Új hordozható merevlemezzel jelentkezik a Western Digital. A mai naptól megvásárolható My Passport Studio a Mac-es felhasználóknak kedvez.

Kijelzővel debütál az új WD My Passport Studio

Új hordozható merevlemezzel jelentkezik a Western Digital. A mai naptól megvásárolható My Passport Studio alapvetően – a család nevéhez hűen – a Macintosh felhasználóknak kedvez igazán. Az új megjelenésű alumínium házban a cég legújabb Scorpio Blue szériás notebook merevlemezeit találjuk, 320, 500 és 640 GB-os kapacitással. A nagysebességű adatátvitelért a FireWire-800-as csatlakozó, míg a kompatibilitásért az USB 2.0-s port a felelős. Kétség kívül a legszembetűnőbb újdonság viszont az előlapon található e-ink kijelző, amely technológiájából adódóan kikapcsolt állapotban is képes világítani. A megjelenített információkat a cég saját szoftverével testre szabhatjuk, alapértelmezés szerint egy általunk megválasztott címkét, a szabad terület méretét és a titkosítás állapotát jelzi (amely 256 bites AES algoritmussal történik).

A külső merevlemez természetesen kompatibilis az Apple Tiger (Mac OSX 10.4), Leopard (Mac OSX 10.5) és Snow Leopard (Mac OSX 10.6) névre hallgató operációs rendszereivel, valamint képes együttműködni az utóbbi kettőbe beépített Time Machine biztonsági mentéseket készítő alkalmazással. Ha ezzel nem lennénk megelégedve (ami könnyen előfordulhat, hiszen az Apple szoftvere igencsak helypazarló), akkor használhatjuk a Western Digital saját, SmartWare névre hallgató szoftverét is. A legújabb My Passport Studio természetesen a Mac OSX alapértelmezett fájlrendszerét használja (de újraformázható FAT32-re, NTFS-re és egyéb Linuxos rendszerekre is), ajánlott fogyasztói ára 149 és 199 dollár között mozog kapacitástól függően. A cég 3 éves jótállást vállal a termékekre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward