Shop menü

KIFEJEZETTEN VÉKONY MECHANIKUS ASZTALI BILLENTYŰZET PIACRA DOBÁSÁRA KÉSZÜL A CORSAIR

A kétféle vezeték nélküli és egy vezetékes üzemmódot támogató billentyűzet kiváló felszereltséggel érkezik.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Kifejezetten vékony mechanikus asztali billentyűzet piacra dobására készül a Corsair

A Corsair egy rendkívül vékony felsőkategóriás billentyűzettel rukkolt elő, amely a K100-as sorozatot képviseli. A K100 Air Wireless Mechanical Keyboard névre keresztelt termék legnagyobb különlegessége, hogy mindössze 11 milliméter vastag a legvékonyabb pontján, kialakítása letisztult, az egyszerű dizájn mégis igen-igen gazdag funkcionalitást rejt. A szálcsiszolt alumínium kerettel érkező billentyűzet vezetékes és vezeték nélküli üzemmódban egyaránt használható, és kapott RGB LED háttérvilágítást is.

Galéria megnyitása

A billentyűsapkák alatt ezúttal a Cherry MX kifejezetten helytakarékos, elsősorban gamer notebookokba szánt mechanikája, a Cherry MX ULP teljesít szolgálatot, annak is a Tactile változata, amely nem produkál hallható kattanást, viszont a kapcsolási pont érezhető a billentyű lenyomása közben. Ez a mechanika 65 cN erőt igényel a működtetéshez, a kapcsolási pontot 0,8 milliméternyi út után éri el, a teljes billentyű-lenyomáshoz pedig 1,8 milliméternyi út megtételére van szükség.

Galéria megnyitása

Az új billentyűzet a hipergyors Slipstream Wireless mellett alacsony késleltetésű Bluetooth kapcsolatot is használhat vezeték nélküli módban, utóbbi esetben egyébként ráadásul háromféle eszközhöz is kapcsolódhat, amelyek között gombnyomással válthatunk. A vezetékes módban az USB kapcsolaton keresztül már 8000 Hz-es maximális mintavételezési frekvencia is rendelkezésre áll.

Galéria megnyitása

Az új billentyűzet négy makró gombbal rendelkezik, ezekhez komplex műveleteket, alkalmazás-indítást, illetve egyéb parancsokat is hozzá lehet rendelni, de ezek mellett dedikált médiagombokat és programozható hangerőszabályzót is kapunk. A beállításokat a 8 MB-nyi fedélzeti memóriában tárolhatjuk, ahol akár 50 profil is helyez kaphat, nemcsak makrókkal, hanem a háttérvilágítás beállításaival együtt.

Apropó háttérviágítás: a K100 AIR akár 20 komplex hardveres RGB világítási réteget tud kezelni egyidejűleg, hála a Corsair Axon Hyper-Processing Technológia jóvoltából, a Corsair Cue szoftveren keresztül pedig dinamikus RGB vezérlésre is lehetőség van, valamint változtathatunk a billentyű-kiosztáson, illetve makrókat is programozhatunk, mindezt akár vezeték nélküli módban is.

Galéria megnyitása

A vezetékes üzemmódok esetében maximum 200 üzemóra elérésére van lehetőség egyetlen teljes akkumulátortöltéssel, amennyiben az RGB LED világítást mellőzzük, de ha szükség van a fényekre is, akkor is képes akár 50 üzemórányi működést biztosítani az energiaforrás egyetlen teljes töltéssel.

A Corasir K100 Air Wireless Mechanical Keyboard a tervek szerint 2022. október 4-én kerül forgalomba, így akkor derül ki, pontosan mennyibe kerül majd, valamint a most még nem ismert tulajdonságaira is akkor derülhet fény.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére