Shop menü

KÉTSLOTOS VIDEOKÁRTYA IS ELFÉR A SHUTTLE KOMPAKT, MINDÖSSZE 4,7 LITERES ŰRTARTALMÚ ASZTALI SZÁMÍTÓGÉPÉBEN

A Shuttle XPC Barebone XH510G2 fedélzetén akár Intel Core i9-es sorozatú processzor is helyet kaphat, maga a gép azonban barebone kivitelben érkezik – processzort, memóriát, adattárolót és operációs rendszert sem tartalmaz.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Kétslotos videokártya is elfér a Shuttle kompakt, mindössze 4,7 literes űrtartalmú asztali számítógépében

A Shuttle egy rendkívül sokoldalúan bővíthető, ám mégis kifejezetten kompakt kivitelben érkező apró asztali számítógéppel rukkolt elő. Az XPC Slim XH510G2 típusjelzéssel ellátott újdonság alapterülete kisebb, mint egy szabványos A4-es formátumú papírlapé, ugyanis csak 250 milliméter mély és 200 milliméter széles. Magasság terén szintén nem lehet ok a panaszra, a 95 milliméteres profil ugyan nem kevés, cserébe viszont akár kétslotos videokártya is elfér odabenn, valamint szükség esetén 2,5 hüvelykes meghajtó számára is van egy bővítőhely.

Galéria megnyitása

Az XPC Slim XH510G2 mindössze 4,7 literes űrtartalmú házzal érkezik, amelyben igény szerint akár Core i9-es sorozatú LGA-1200-as processzor is helyet kaphat, méghozzá maximum 64 GB-nyi DDR4-es fedélzeti memória társaságában. Az, hogy a So-DIMM formátumú memóriamodulok esetében mekkora a maximálisan támogatott effektív órajel, mindig a kiválasztott processzortól függ. Ezzel együtt fontos azt is szem előtt tartani, hogy a limitált légtér és a limitált tápellátás miatt az LGA-1200-as processzor maximum 65 W-os TDP kerettel rendelkezhet.

Az iGPU használatát egy HDMI 2.0a és egy DisplayPort 1.4-es videó kimenet segíti, viszont a Comet Lake processzorok esetében a HDMI port csak 1.4b szabvány mellett üzemelhet, ezt érdemes szem előtt tartani. Igény esetén külön videokártya is beszerelhető, hála a PCI Express 4.0 x16-os bővítőhelynek. A kiszemelt VGA maximum kétslotos felépítésű lehet, méret terén maximum 208 milliméter hosszú, 120 milliméter széles és 45 milliméter magas példányban gondolkodhatunk, ennél nagyobb nem fér el a házban. Alap esetben csak a PCI Express slot 75 W-os teljesítményére támaszkodhat a termék, de a külön megvásárolható külső tápegység jóvoltából akár 225 W-os teljesítmény is rendelkezésre állhat.

Galéria megnyitása

Az alaplapon egy Intel i219LM típusú GbE vezérlőt helyeztek el, míg az audió vezérlő szerepét egy Realtek gyártmányú vezérlőre bízták – a 7.1 csatornás hangzás csak a HDMI vagy a DisplayPort kimeneten keresztül valósítható meg. Az adattárolókat két darab M.2-2280-as bővítőhely várja, amelyek közül az egyik PCI Express 3.0 x4-es és SATA 6 Gbps-os, a másik azonban csak SATA 6 Gbps-os kártyákat fogad. Az alaplap tartalmaz még egy M.2-2230-as slotot is, ez viszont jellemzően Wi-Fi kártyákhoz használható – a slot PCI Express 2.0 x1-es és USB 2.0-s csatolót használhat.

Az új barebone előlapjára két darab USB 3.2 Gen1 Type-A, valamint két USB 2.0 Type-A port került, ezeken kívül egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet helyezkedik el még itt. A hátlapon a DisplayPort 1.4-es és a HDMI 2.0a videó kimeneten kívül két darab USB 3.2 Gen1 Type-A, két darab USB 2.0 Type-A, egy RJ-45ös GbE, valamint egy tápcsatlakozó található. Kialakítottak viszont helyet a COM/D-Sub kiegészítőnek, a Wi-Fi antennáknak, valamint találunk itt egy négytűs csatlakozót is, ami a külső bekapcsoló gombot és a CMOS Clear funkciót támogatja. A sort egy Kensington Lock port zárja. Az alaplapon találunk még négy debug portot, ventilátor-csatlakozót, RS232 COM kivezetést, valamint USB 2.0-s tüskesort is.

Galéria megnyitása

Külön megvásárolható kiegészítő formájában WLAN modul, LTE adapter csomag, COM kivezetés, D-Sub kivezetés, külső bekapcsoló gomb, valamint külső tápegység is kérhető – utóbbival az alap 75 W-os teljesítmény 225 W-ra növelhető. Érdekesség, hogy a barebone alap tápellátása is külső tápegységen keresztül történik, méghozzá 180 W-os teljesítménnyel.

A Shuttle újdonsága már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára 314 euró.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére