Kétmagos, 45nm-es processzorok a VIA-tól

Kétmagos, 45nm-es processzorok a VIA-tól

A VIA következő éves terveiben meglehetősen érdekes termékekre bukkantunk: a gyártó kétmagos, 45nm-es csíkszélességgel készülő processzorok gyártására készül. A jelenlegi menetrend szerint az első 45 nm-es, kétmagos VIA processzorok valamikor a 2009-es év végén debütálhatnak, persze csak, ha minden jól megy. A kétmagos egységek a gyártó új, Isaiah magjára fognak épülni.

Az új Isaiah processzorok első, egymagos generációja még az idei év folyamán megjelenik kereskedelmi forgalomban. Ez a termék 2 GHz-es órajellel büszkélkedik majd, a V4-es busz sebessége 800-1333 MHz-es lesz. Az egység még a Fujitsu 65 nm-es gyártási technológiájával készül, ahogy arról már korábban is olvashattunk.  A Digitimes beszámolójában két darab 64 KB-os elsőszintű gyorsítótárról és egy darab másodszintű, 1 MB-os gyorsítótárról esik szó, ami nem teljesen pontos megfogalmazás. Az egymagos Isaiah proceszorok esetében 64 KB-os elsőszintű adat-gyorsítótár és 64 KB elsőszintű utasítás-gyorsítótár lesz jelen, valamint egy 1MB-os másodszintű gyorsítótárat is tartalmazni fog az egység. Természetesen a jövőben megjelenő kétmagos egységek esetében két darab másodszintű gyorsítótár lesz jelen.

A VIA az idei év folyamán 20-30%-kal növelni szeretné a processzorok szállítási mutatóit - számoltak be a források. Az idei év első felében úgy számol a vállalat, hogy a szállítási mutatók a 2007-es teljes év eredményét érik majd el. Hogy ezt sikerül-e elérni, azt hamarosan meglátjuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward