Két új Silent Hill játék is készülhet

Lehet, hogy Kojima is részese lesz az egyiknek?

Két új Silent Hill játék is készülhet

A legfrisebb információk alapján úgy tudni, hogy a Konami két új Silent Hill játékon is dolgozhat. A forrás korábban a Capcom több belsős újdonságát is pontosan hozta nyilvánosságra, és hasonlóan jó kapcsolatokkal rendelkezik a Konaminál, úgyhogy érdemes lehet komolyan venni.

Mint azt elmondta, tudomása szerint a Konami körülbelü két évvel ezelőtt értesítette a fejlesztőcsapatait, hogy ötleteket várna legalább két új Silent Hill játékhoz. Ezek közül az egyik egy "soft reboot" lenne, tehát gyakorlatilag újraindítanák a sorozatot, míg a másik egy epizodikus, filmszerű anyag lenne a Telltale játékai, illetve az Until Dawn nyomán. A forrás szerint mindkettőre akadt megfelelő fejlesztőcsapat, és állítólag a szükséges költségvetést is megkapták, hogy valami jó végeredmény születhessen. Az is valószínű, hogy a Konami mindkét új címet bejelenti még idén.

Persze, egy ideje már gyanítani, hogy nagy a mozgolódás a Silent Hill frontján: a második rész művészeti igazgatója, Masahiro Ito elárulta, hogy egy új játékon dolgozik, amiről "reméli, hogy a Konami nem fogja lelőni". Azt persze nem árulta el, hogy a Silent Hillről van-e szó, de eléggé biztosan feltételezhetjük.

Ezzel párhuzamosan Hideo Kojimai is arról beszélt, hogy a Death Stranding befejezése után újra a horror műfaja felé fordulna. Ennek érdekében alaposan belevetette magát a horrorfilmekbe, hogy el tudja készíteni a "legijesztőbb horrorjátékot". Amikor a P.T-n dolgozott elkezdte nézni a The Eye című tájföldi horrort, de annyira félelmetes volt, hogy nem tudta végignézni. Mint elmondta, most megpróbálkozik vele újra. Mivel a Silent Hills jogai természetesen a Konaminál maradtak, Kojima vélhetően valami saját, eredeti játékkal fog előrukkolni, már ha tényleg úgy dönt, hogy újra megpróbálkozik a horror műfajjal.

Azonban az utóbbi időben több forrás is azt suttogtatta, hogy habár Kojima és a Konami útjai pont a Silent Hills fejlesztése előtt váltak szét, az utóbbi időben a korábban jeges kapcsolat újra felmelegedett, Jelenleg egyáltalán nem zárható ki, hogy Kojima megkapja a "nagy" Silent Hills projektet, hiszen annak alapjait vélhetően már egyébként is lefektette, Norman Reedusszal a főszerepben, mikor a szakítás megtörtént, és a mester inkább a Death Stranding elkészítésébe vágott bele.

Akárhogy is lesz, a Silent Hill rajongói örülhetnek, mert minden bizonnyal nagy mozgás várható a franchise területén a következő időszakban. Ráadásul erre utal az is, hogy a Konami szépen-csendesen rengeteg olyan védjegyet újított meg, ami a sorozathoz kapcsolódik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap