Két perc alatt minden jegy elkelt az Apple konferenciájára

A harmincadik születésnapját ünneplő WWDC-t övező érdeklődés minden eddigi rekordot megdöntött. Az értékesítés valóságos kattintóversenybe fulladt.

Két perc alatt minden jegy elkelt az Apple konferenciájára

Az évente megrendezésre kerülő eseményre szó szerint egy pár perc alatt fogyott el az összes értékesíteni kívánt jegy. A két perces "eredmény" természetesen rekordnak számít a Worldwide Developers Conference történelmében, de ez várható volt, hiszen minden más gyártó fejlesztői konferenciáján rekordok dőltek a jegyeladások során idén.

Ezeket az eseményeket évről évre egyre többen követik, ami annak tudható be, hogy az itt bemutatott dolgok egyre nagyobb hatással vannak az életünkre. Ráadásul a WWDC esetében a 2013-as év amúgy is fontos szerepet játszik, ugyanis éppen 30 éve rendezték meg az első ilyen eseményt. Akkor persze minden más volt, sokáig kuriózumnak számított a WWDC - csak néhány évente rendezték meg és a székhelye is Montereyben volt, nem pedig San Franciscoban, mint napjainkban.

Mint ahogy minden mást, a WWDC-t is szigorúan kontrollálja az Apple. Ennek köszönhető, hogy 2007 óta minden alkalommal ugyanannyi embert, ötezer főt várnak a helyszínre. Ehhez jön még további 200 személy, akik speciális engedéllyel léphetik át a kapukat. A jegyárak viszont minden bizonnyal egyre fentebb kúsznak, idén már 1599 dollárt kellett kicsengetni elővételben egy férőhelyért cserébe. Ezek után nem nehéz kiszámolni, hogy a vállalat percek alatt 8 millió dollárra tett szert. Tavaly egyébként közel sem ilyen gyorsan találtak gazdára a belépők, ugyanis két órán át tartott a készlet. Ezt figyelembe véve 2013-ban biztosan sokan maradtak le.

Azok a fejlesztők és érdeklődők, akik így jártak, egy online regisztrációt követően élőben nézhetik majd az Apple oldalán az eseményt, így lényegében senki nem marad le semmiről - nyilatkozta az Apple.

A konferenciát június 10-én tartja az Apple a népszerű Moscone Westben (itt szokott lenni a Google I/O is). Az Apple általában nem beszél arról, hogy mit láthatunk majd a fejlesztői eseményen, de ezúttal kivételt tettek, és már előzetesen elárulták, hogy az iOS és az OS X operációs rendszer is itt fog megújulni. Az iOS 7 és az OS X 10.9 mellett pedig egy sor más program is szerephez fog jutni, vagyis elsősorban a szoftver iránt érdeklődőknek szól az idei WWDC.

Az öt napos konferencia során több mint 100 technikai ülést fognak tartani és több mint 1000 Apple mérnök fog felszólalni. A napirendek tehát meglehetősen szorosnak ígérkeznek. Az Apple Worldwide Developers Conference célja, hogy a programozóknak segítő kezet nyújtsanak abban, hogy minél hatékonyabban tudják integrálni az új technológiákat a termékeikbe, valamint átadásra kerülnek az Apple Design Díjak, melyeket a kiemelkedően teljesítő alkalmazások körében osztanak ki.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward