Két új Vive modellt is bemutatott a HTC

A Vive Pro Eye esetében már megoldott a szemkövetés, ami új lehetőségeket teremt, a Vive Cosmost pedig akár hordozni is lehet majd.

Két új Vive modellt is bemutatott a HTC

A HTC az okostelefonjaival egy ideje már nem igazán képes érvényesülni, de szerencsére ott van a vállalatnak a másik részlege, a VR headsetek fejlesztésére koncentráló Vive, ami ha nem is kirobbanóan sikeres, hoz némi bevételt a konyhára. Las Vegasban a HTC nem is igazán foglalkozott a mobilokkal, hanem a virtuális valóságra fókuszált, és bejelentett kettő friss Vive modellt is: az egyik a Vive Pro Eye, a másik pedig a Vive Cosmos.

Galéria megnyitása

Elsőként ismerkedjünk meg a Vive Pro Eye-jal, ami egy jelentős újítást hoz a virtuális valósághoz köthető headsetek terén. Sajnos a készülék minden jellemvonására nem derült fény, leginkább egyetlen lényeges fejlesztésre koncentrált a bemutatója alatt a HTC, ez pedig a szemkövetés. A szemkövetési funkciónak köszönhetően az eszköz mindig tisztában lesz azzal, hogy a felhasználó éppen melyik részét nézi a képnek, ez pedig megfelelő szoftveres környezet esetén segíthet a teljesítmény növelésében azzal, hogy csak ott renderel maximális felbontáson a grafikus vezérlő, ahova nézünk, mindenhol máshol elég kisebb felbontást használni.

Galéria megnyitása

A Vive Pro Eye szemkövetésének kiaknázásával az eszköz használatát is kényelmesebbé lehetne tenni, ez pedig szintén hozzáadhat a felhasználói élményhez. Az újításnak hála már sok esetben a kéz nélküli vezérlés is kivitelezhető lesz, mivel a felhasználónak elegendő a kép bizonyos pontjaira nézni, hogy elérje a kívánt dolgokat. Egy menürendszert például pillanatok alatt be lehetne ilyen módon járni, de számtalan helyzet elképzelhető, amikor a szemkövetést a javára fordíthatja a termék viselője a kezelés során.

A HTC Vive Pro Eye esetében ennél több információs nem tudhattunk meg, de valószínűleg a Vive Próhoz hasonló specifikációval szolgálhat majd az integrált szemkövetési funkciótól eltekintve. A vállalat 2019 második negyedévében dobja majd a szerkezetet piacra, de egyelőre arról nem beszélt, hogy mennyibe fog kerülni. Viszont belengetett emellett egy másik újdonságot is, amiről szintén érdemes megemlékezni.

Galéria megnyitása

A HTC a kamerák kereszttüzébe állította a Vive Cosmost, ami egy olyan termék lesz, melyet akár okostelefonról is meg lehet majd hajtani, de a megszokott módon, személyi számítógéphez is csatlakoztatható majd. Ennél a szerkezetnél kiemelte a tajvani alakulat, hogy rengeteg szenzor kapott benne helyet, és ezeknek köszönhetően mindenféle külső kamera vagy érzékelő elhelyezése nélkül is képes lesz felmérni az őt körülvevő világot. Vannak a fedélzeten például kamerák elől és oldalt is, részben ezekre támaszkodik a szerkezet a használata közben. A Vive Cosmos a hozzá tartozó, teljes mozgáskövetéssel felvértezett kontrollerek párosával lesz igazán jól kihasználható. A készülék úgy lett kialakítva, hogy kényelmes viseletet biztosítson akár hosszabb használat esetén is.

A HTC Vive Cosmos megjelenésével kapcsolatban annyit közölt a vállalat, hogy a fejlesztői csomag valamikor az idei év elején válik majd elérhetővé; a kész termék debütálásának az időpontjáról semmit nem lehet tudni, és az árazását is homály fedi.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap