Késik a Final Fantasy VII, de ez nem befolyásolja a további részeket

Késik a Final Fantasy VII, de ez nem befolyásolja a további részeket

Ezen a ponton nyilván már mindenki tisztában van vele, hogy egy teljes remake / újragondolás készül a Final Fantasy VII-ből, ami egy akkora méretű projekt, hogy a Square Enix több részletben fogja megjelentetni. Az első résznek eredetileg március 3-án kellett volna kijönnie, de ezt egy kicsit eltolták, így csak április 10-én érkezik.

Most egy befektetőknek tartott konferenciahíváson hangzott el a kérdés Yosuke Matsuda, a Square Enix elnöke felé, hogy ez a késés befolyásolni fogja-e a többi rész megjelenést? Matsuda elmondta, hogy nem, ennek semmilyen hatása nem lesz a Final Fantasy VII többi szeletére.

A Final Fantasy VII Remake első szelete Midgar városára fókuszál, azonban jelentősen kibővíti azt az eredeti játékhoz képest, új történeti szálakkal, karakterekkel, helyszínekkel és harcokkal. Yoshinori Kitase, a játék producere elmondta,hogy elképesztő mennyiségű tartalomra számíthatunk, és a Final Fantasy VII Remake minden egyes része önmagában akkora, mint egy különálló Final Fantasy-játék. Azt ugyanakkor nem árulta el, hogy összesen hány részt terveznek.

Arról viszont beszélt, hogy miközben a csapat a Final Fantasy VII Remake első szeletét fejezi be, sokan már a második szeleten dolgoznak, és folyamatosan tervezik is alakítják az újabb szeletek tartalmát.

Kitase azt is elárulta, hogy az első szelet megvalósítása hosszabb ideig tart, és a következő szeletek gyorsabban elkészülnek majd. Kialakították a megfelelő munkastruktúrát, megalkották a szükséges eszközöket, a modellek és grafikai elemek elkészültek, melyeket később is fel lehet használni, így a producer arra számít, hogy a folytatások már sokkal hatékonyabban készülhetnek majd.

Persze kérdés, hogy ez időben mit fog jelenteni? A Final Fantasy VII Remake-et eredetileg 2015-ben jelentették be, így közel öt év fog eltelni, mire megjelenik. Ha feltételezzük, hogy három részben mesélik el a történet, és öt év helyett mondjuk csak három évre csökken a fejlesztési idő, akkor is legkorábban hat év múlva jutunk el a végére.

Érdemes viszont megemlíteni, hogy valójában a fejlesztés teljes erővel csak 2017-ben indult be, ha pedig így nézzük, akkor már nem is annyira vészes a helyzet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap