Kékhalál a Surface Book 2-nél egy Windows 10 frissítés miatt

Ezúttal a Windows 10 April 2018 Update mellé érkezett egy kumulatív frissítés, ami hibát okozott a Surface Book 2-es noteszgépeknél.

Kékhalál a Surface Book 2-nél egy Windows 10 frissítés miatt

A Windows 10 October 2018 Update hibái miatt sok-sok Windows 10 felhasználó bizalmát sikerült elveszítenie a Microsoftnak, ugyanis a különféle hibák rengeteg kellemetlenséget okoztak a hangproblémáktól a kékhalálokon át egészen az adatvesztésekig. A szóban forgó frissítést azóta újra kiadták, majd az Intel hibája miatt megint vissza kellett vonni a terjesztését néhány konfiguráció esetében, de ezek után remélhetőleg véget ér a hibalavina. Legalábbis sokan ezt gondolták.

Galéria megnyitásaA Surface Book 2 felhasználókat azonban nemrégiben egy új probléma kergette az őrületbe, amit megint egy Windows 10 frissítés okozott. Ez a kumulatív frissítés most a Windows 10 April 2018 Update mellé készült és a KB4467682-es verziószámot viseli. Telepítése után rengeteg felhasználó panaszolta el a különböző fórumokon, illetve a közösségi médián is, hogykékhalálokkal szórakoztatja őket a rendszer. A Microsoft szakemberei azt javasolták az érintetteknek, egyszerűen töröljék a KB4467682-s frissítést, ám akik végül megfogadták a tanácsot, rosszabbul jártak: működésképtelen rendszer lett a folyamat eredménye. Ez persze egy hozzáértő számára nem megoldhatatlan feladat, viszont az érintettek között bőven akadtak olyanok, akik innentől kezdve papírnehezékként tekintettek noteszgépükre, ugyanis nem tudták, hogyan tegyék ismét működőképessé.

A dolog azért is kellemetlen, mert a Windows 10 April 2018 Update egy stabil rendszer volt, ami „csak” egy összegző frissítést kapott addig, míg a felhasználók fel nem készülnek a Windows 10 October 2018 Update telepítésére. A gépezetbe sajnos – megint – homokszem került. A Microsoft később egyébként elismerte a KB4467682-es frissítőcsomag támogatási oldalán, hogy a Surface Book 2 típusú noteszgépeknél hibákat okozhat a frissítés telepítése, ám addigra már sokan belefutottak a kellemetlenségbe. A vállalat azóta blokkolja a frissítés terjesztését az említett konfigurációk esetében, míg ki nem javítják a hibát. A problémamentes kumulatív frissítés várhatóan a 2018 decemberi biztonsági frissítőcsomaggal karöltve érkezhet meg az érintett rendszerekre.

Hogy ezzel véget ér-e a hetek óta tartó bukdácsolás? Idővel kiderül, az viszont erősen valószínű, hogy a Microsoft az elmúlt hetek fiaskóival rengeteg lojális Windows felhasználó bizalmát vesztette el, hiszen aki belefutott egy-egy kifejezetten kellemetlen hibába, innentől kezdve igencsak tartani fog a frissítések telepítésétől.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap