Kedvező árcédulával és tápegységgel jön az új Spire PC ház

Az 55 dolláros újdonság microATX alaplapokat fogad és egy 420 wattos tápegység is megbújik benne.

Kedvező árcédulával és tápegységgel jön az új Spire PC ház

Egy olyan kompakt számítógépházra van szükség, amely viszonylag sok bővítőhelyet kínál, vállalható kinézettel rendelkezik, nem drága és még tápegységet is tartalmaz? Ilyen igények mellett túl sok PC ház nem jöhet szóba – a Spire legújabb számítógépházára viszont illik minden, amit leírtunk.

A Senna névre hallgató kuckó előlapja letisztult, egyszerű megjelenéssel büszkélkedik, így a termék jó eséllyel indul a költséghatékony microATX PC házak szegmensében. A 0,4 milliméter vastag SPCC acélból készített újdonság viszonylag könnyű, hiszen csak 3,9 kilogrammot nyom a mérlegen. A 40,5 x 19 x 34 centiméteres mérettel rendelkező termék kívül-belül feketére festve érkezik és összességében modern, ugyanakkor letisztult formavilágot alkalmaz.

A ház belsejében kényelmesen elfér egy microATX vagy egy Mini-ITX formátumú alaplap, sőt, az alaplaptálcáról a szerelőablakot és a kábelmenedzsmentet segítő kivágásokat sem spórolták le. Bővítőhelyek tekintetében nem áll rosszul a Senna: 5,25 hüvelykes bővítőhelyekből kettőt, 3,5 colos bővítőhelyekből pedig hármat kapunk, sőt, még egy külső 3,5 hüvelykes bővítőhely is lapul a kínálatban. A kompakt felépítés miatt PCI bővítőhelyekből csak négy áll rendelkezésre, de a támogatott alaplapformátumok ismeretében ennyi is bőven elég.

Az optimalizált belső kialakítással rendelkező számítógépházban a tápegység a ház hátulján, felül kapott helyet. Ugyan a képeken nem látszik, de a termékhez jár egy 420 wattos tápegység is. Ennek a pontos típusjelzésére és tulajdonságaira még nem derült fény, de valószínűleg egy kifejezetten olcsó példányról van szó.

A megfelelő szellőzésről összesen három ventilátor gondoskodhat, amelyek közül egy a ház elején, egy az oldallapon, egy pedig a ház hátulján kaphat helyet. A gyártó weboldala a beszerelhető ventilátorok átmérőjével kapcsolatban nem fogalmaz tisztán: az egyik oldalon 80/90 milliméteres ventilátorok támogatásáról esik szó, a másikon pedig 120 milliméteresekéről.

Ha szellőzés tekintetében maradt is némi homály, az azért biztos, hogy az előlapi portok között összesen négy darab USB port sorakozik: három darab USB 2.0-s és egy USB 3.0-s. Persze rajtuk kívül a szokásos audió csatlakozók is a kínálat részét képezik.

A Spire új számítógépháza két év garanciával kerül a boltok polcaira. A Senna Kínában már kapható, Európában pedig a következő hónap folyamán jelenik meg kereskedelmi forgalomban. Az újdonság a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint tápegységgel együtt is csak mindössze 55 dollárba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward