Katasztrofális az F1 2015 PC-s verziója is

Az F1 2015 egyik platformon sem tökéletes, de a PC-s változat a Batmanhez hasonlóan félkész.

Katasztrofális az F1 2015 PC-s verziója is

Úgy tűnik, hogy az F1 2015 folytatja az idei év csalódásainak sorát. Az utóbbi hetekben a rajongóknak olyan dolgokat kellett lenyelniük, mint hogy nem lesz a játékban karrier mód, és kimarad az osztott-képernyős versenyzés. Majd jött a hír, hogy a játék egy hónapot csúszik, és végül a múlt hét végén jelent meg, de sok öröme jelenleg senkinek nincs benne.

Úgy tűnik ugyanis, hogy az F1 2015 egyik platformon sem igazán működik jól, de ismételten a PC-sek jártak a legrosszabbul. Felhasználók tömegei panaszkodnak arra, hogy a játék kifagy, összeomlik, különböző beállítások mellett is ronda a grafikája, ráadásul még kifejezetten erős gépeken is véletlenszerűen és indokolatlanul esik le a framerate versenyzés közben. Továbbá az SLI sem akar működni, illetve rengeteg felhasználónál a grafikai beállítások minden indulás után visszaváltanak minimumra és 800x600-as felbontásra.

Ha éppen sikerül átlendülni a stabilitási problémákon, és elindítani egy versenyt, akkor a játékosoknak azzal kellett szembesülnie, hogy szinte semmi beállítási lehetőség nincs az irányítást illetően. Ezen kívül a játék eleve rosszul ismeri fel és kezeli a gamepadokat, amikkel így szinte lehetetlen az irányítás, számos kormányt pedig egyáltalán nem ismer fel az F1 2015, vagy ha fel is ismeri, akkor valamiért gamepadként könyveli el azokat. Ezzel együtt gyakorlatilag minden beviteli eszköznél hatalmas input lagra panaszkodik a nép, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi a precíz vezetést.

Nem igazán működik a többjátékos mód sem. A beszámolók szerint az autók össze-vissza ugrálnak a pályákon, így sosem lehet tudni, hogy egy futamon belül éppen ki hol tart - könnyen lehet, hogy valaki azt hiszi, az első helyen autózik, fél körrel később pedig rejtélyes módon átkerül az ötödik pozícióba.

Végül pedig úgy látszik, hogy a hangokat sem sikerült rendesen belőni, a tapasztalatok szerint például bárhogy állítgatjuk a különböző csúszkákat, a versenymérnökök hangjai egyáltalán nem hallatszódnak.

A Codemasters ugyan a hétvégén kiadott egy gyors javítást, ami megold néhány bugot, és elvileg néhány konfiguráción megszünteti az összeomlásokat, de a komolyabb gondok továbbra is fennállnak. Nem csoda, hogy a Steamen is iszonyatos mennyiségű negatív értékelést kap a játék, rengetegen ismét visszakérik a pénzüket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward