Kaspersky: Légy óvatos az online tartalomfogyasztással

Ha az interneten szeretne az ember streamelni vagy letölteni filmeket, sorozatokat, akkor nem árt az alapos körültekintés.

Kaspersky: Légy óvatos az online tartalomfogyasztással

A Kaspersky meglátása szerint a felhasználók a hosszabb otthon töltött idő alatt nagyobb veszélyben lehetnek az internetes tevékenységük során, mint a szürke hétköznapokon. A koronavírus miatt kialakult helyzetben a streaming szolgáltatások iránt mutatott érdeklődés meredeken emelkedik, és sokan megpróbálhatnak a biztonságos utakról letérni, hogy újabb és újabb tartalmakat találjanak.

A rutinos felhasználókat persze már nem egyszerű megtéveszteni, de azért nem árt mindenkinek, ha résen van, és kellően odafigyel a szórakozást ígérő tartalom keresésekor, mert a kiberbűnözők aktivitása is növekedett a Kaspersky szerint. És a jóhiszemű embereket ezen a területen könnyen meg lehet vezetni.

David Emm, a Kaspersky biztonsági szakértője mindenkinek azt tanácsolja, hogy ne látogassanak el véletlenszerűen kiválasztott oldalakra, és elsősorban az ismert tartalomforrásokat részesítsék előnyben. A szakember szerint mindig érdemes a hivatkozásokat ellenőrizni, és amint valami gyanúsat észlel az ember, hátat kell fordítani az adott lapnak. Az álcázott weboldalak elképesztő károkat okoznak napjainkban, és sok esetben csalnak ki jóhiszemű emberektől személyes adatokat, rosszabb esetben pedig pénzt is.

Galéria megnyitása

A letöltések kiemelkedő veszélyforrások. Programok letöltésekor különösen nagy óvatosság kell, és a telepítés során is érdemes résen lenni, amint valamilyen gyanús tevékenységet észlel az ember, meg kell állítani a folyamatot. Azt pedig talán mondanunk sem kell, hogy mindig ellenőrizendőek a kiterjesztéseket, hogy azok a letölteni kívánt tartalmaknak megfelelőek legyenek. A torrentek ezen a téren egy külön műfajt jelentenek, azoknál még nagyobb körültekintéssel kell eljárni, mert a csomagok tartogathatnak oda nem illő elemeket akkor is, ha látszólag minden rendben van.

A Kaspersky szakértője szerint oda kell figyelni arra, hogy a használt szoftverek frissességében ne legyen hiány, a böngészőtől az operációs rendszerig a vírusirtón keresztül mindent ajánlott folyamatosan felügyelni, telepíteni a legújabb kiadásokat.

Galéria megnyitása

Kártyaadatokat kizárólag teljesen megbízható, HTTPS oldalon szabad megadni, és ilyen információkat nem ajánlott elmenteni a lapokon. A felhasználói fiókokat pedig minden esetben egyedi és biztonságos jelszóval érdemes védeni, de reményeink szerint ezzel már mindenki tisztában van.

Ha elfogyott az ember kedvenc sorozata, korábban betárazott filmlistája, akkor hajlamos újdonságokat keresni online megtekintésre. Az ilyen lehetőségek viszont mindig nagyon komoly veszélyeket rejtenek, például soha nem szabad bemutatás előtt álló tartalmakat ígérő linkekre kattintani.

Galéria megnyitása

Mostanában különösen megnőtt annak az esélye, hogy egyes weboldalak a mozis bemutatók elhalasztása miatt, hivatalos online megtekintési lehetőséggel kecsegtessenek, de biztosíthatunk mindenkit afelől, hogy ilyenről valószínűleg nincs szó. Ha bármi ehhez hasonló témával találkozik az ember, akkor annak alaposan érdemes utánajárni, mielőtt bármilyen meggondolatlan lépést tesz.

Szerencsére manapság már több fronton is védve vannak a felhasználók a számítóképekre és más eszközökre telepített szoftvereknek köszönhetően. De azért a Kaspersky szerint továbbra is az a legfontosabb, hogy tudatosan és megfontoltan viselkedjenek az emberek a világháló használata során. Senkinek nem ajánlott abban bízva internetezni, hogy úgyis védve van a fejlett szoftverek használatának köszönhetően.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap