Karcsú számítógépházakkal rukkolt elő az Aerocool

Az új számítógépházak többféle kivitelben érkeznek, így mindenki megtalálhatja az ízléséhez leginkább passzoló modellt.

Karcsú számítógépházakkal rukkolt elő az Aerocool

Az Aerocool kínálatában két új számítógépház jelent meg, amelyek mindketten a PGS-Q sorozatot erősítik. Az újdonságokkal a gyártó a kompakt rendszerek építőit veszi célba: a QS-101-es és QS-102-es számítógépházakkal microATX vagy Mini-ITX alapú HTPC éppúgy építhető, mint költséghatékony, energiatakarékos irodai asztali számítógép.

A két újdonság egyformán 300 milliméter magas, 100 milliméter széles és 415 milliméter hosszú, belsejükben pedig microATX vagy Mini-ITX formátumú alaplap fér el. Jó hír, hogy a termékek négy darab alacsony profilú bővítőkártyát is fogadnak – ezek a bővítőkártyák persze nem lehetnek hosszabbak 24 centiméternél. A kábelmenedzsmenttel is ellátott QS sorozatú számítógépházak mindketten maximum 8 centiméter magas processzorhűtőt fogadnak.

Annak ellenére, hogy keskeny és viszonylag kompakt megoldásokról van szó, bővítőhelyekből így sincs hiány. A termékek egy 5,25 hüvelykes optikai meghajtót, egy 3,5 hüvelykes merevlemezt és egy darab 2,5 hüvelykes adattárolót fogadnak, de ha az optikai meghajtóról lemondunk, akkor két darab 3,5 hüvelykes merevlemez vagy két darab 2,5 hüvelykes adattároló elhelyezésére nyílik lehetőség.

A kompakt rendszer tápellátásáról SFX formátumú tápegység gondoskodhat, ami opcionális kiegészítő, azaz alap esetben egyik házhoz sem jár. A tápegység a ház elején foglal helyet annak érdekében, hogy a ház belső szellőzése optimális lehessen. A tápegység csatlakozója természetesen a ház hátuljára van kivezetve – a kivezetést biztosító kábel szerepel a tartozékok között. A megfelelő szellőzésről egy 80 milliméteres átmérőjű ventilátor gondoskodik, ami a ház tetején foglal helyet. A légkeverő 1600-as percenkénti fordulatszámmal pörög, így 28,4 CFM levegőmennyiség megmozgatására képes, méghozzá 21,6 dB(A) zajszint mellett.

QS-101

A QS-101-es és QS-102-es modellek eltérő előlappal kerülnek a boltok polcaira, ahogy az a fenti fotókon is látható. A pirosban, fehérben és feketében elérhető újdonságok közül a QS-102-es modell egy USB 3.0-s porttal, valamint egy fejhallgató kimenettel és egy mikrofon bemenettel érkezik, ezzel szemben a QS-101-esen az audió csatlakozók mellett két USB 2.0-s port lapul. Fontos kiemelni, hogy a piros előlappal rendelkező modell esetében maga a ház feketére festve érkezik. Extra tulajdonság, hogy az új számítógépházak függőleges és vízszintes pozícióban egyaránt elhelyezhetőek az asztalon, hála a mellékelt állványnak.

QS-102

A 2,4 kilogrammos újdonságok már elérhetőek kereskedelmi forgalomban. A termékek ára 20 és 30 euró között helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward