Kapkodják a HTC Vive-ot

Tíz perc alatt több, mint 15 ezer példányt rendeltek elő belőle. Európában viszont még drágább lesz a kütyü.

Kapkodják a HTC Vive-ot

A HTC megerősítette, hogy az előrendelés megnyitása után 10 perccel már több, mint 15 ezer darab Vive-ot rendeltek elő. Azt nem tudni egyelőre, hogy mekkora mennyiséget tud biztosítani az előrendelőknek a HTC, mint ahogy azt sem, mekkora a gyártókapacitásuk az évre.

Mindenesetre az Oculus Rift első előrendelői adagja 15 perc alatt kelt el, igaz, ott mennyiséget nem közölt a cég. Egyértelmű tehát, hogy a viszonylag magas ár ellenére a korai elfogadók bizony egy jó darabig viszik majd a készleteket.

És ha már az árnál tartunk. A HTC egy új hivatalos blogposztban közölte a Vive európai árait. Az eszköz egyelőre hivatalosan nem jön Magyarországba (micsoda meglepetés), így legközelebb talán cseh barátainknál tudjuk megvenni. Akárhol is vesszük meg azonban az Európai Unió területén, 899 eurós ajánlott fogyasztói árra számíthatunk.

A helyzet tehát ugyanaz, mint az Oculus Rift esetében, ahol az amerikai 599 dolláros árból lett 699 euró, mire elért az öreg kontinensre. Most viszont a HTC legalább kibővítette az előrendelőknek járó csomagot: a Job Simulator és a Contraption mellett a Google Tilt Brush is jár majd hozzá.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward