Kapható az ASUS két GPU-s VGA szörnyetege

Az ASUS RoG (Republic of Gamers) sorozatát erősítő ARES videokártyáról először február folyamán számoltunk be, ám a napokban végre újabb hírek érkeztek a termékkel kapcsolatban: végre kapható a két Radeon HD 5870-es GPU-t tartalmazó videokártya szörnyeteg, amely hatalmas teljesítménnyel áll a játékosok rendelkezésére. A különlegességért természetesen jó mélyen zsebbe kell majd nyúlni, de ez sajnos várható volt.

Kapható az ASUS két GPU-s VGA szörnyetege

Az ASUS RoG (Republic of Gamers) sorozatát erősítő ARES videokártyáról először február folyamán számoltunk be, ám a napokban futott be a hír, hogy végre kapható a két Radeon HD 5870-es GPU-t tartalmazó videokártya szörnyeteg, amely hatalmas teljesítménnyel áll a játékosok rendelkezésére. A különlegességért természetesen jó mélyen zsebbe kell majd nyúlni, de ez várható volt.

Az ASUS különleges videokártyája az ARES/2DIS/4GD5 termékkódot kapta. Az újdonság alkatrészeinek hűtéséről egy egyedi megoldás gondoskodik, amely négy darab 8 mm-es átmérőjű hőcsővel és egy középen elhelyezett, 100 mm-es átmérőjű ventilátorral próbálja elfogadható hőmérséklet tartományban tartani az alkatrészeket. A rendszer két darab 40 nm-es csíkszélességgel készülő Cypress GPU-t tartalmaz, amelyek 850 MHz-en ketyegnek és 2 x 256 bites adatsínen keresztül kapcsolódnak a 4 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriához. A memória chipek órajele 4800 MHz-es, a rendelkezésre álló stream processzorok száma pedig 2 x 1600, akárcsak a HD 5970 esetében. A nagy különbség az, hogy az ARES olyan órajeleken megy mint egy 5870, így jóval gyorsabb az 5970-nél. Persze az extra kakaó extra energiát igényel, így a tápellátásról ebben az esetben két darab 8-tűs és egy darab 6-tűs PCI Express tápcsatlakozóval kell gondoskodni.

A termék videó kimenetek tekintetében egy DVI, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozót kínál és természetesen támogatja az ATI Eyefinity névre keresztelt több megjelenítős technológiáját is. AZ ASUS egy exkluzív díszdobozban szállítja a terméket és egy RoG sorozatú egeret is mellékel hozzá, ami kifejezetten játékosoknak készült. A különlegesség az európai árlistákon már feltűnt, ajánlott végfelhasználói ára pedig 1112 euró körül mozog.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward