Shop menü

KÁOSZT TEREMTETT A GOOGLE A DUO ÉS A MEET KÖRÜL

A Duót szerette volna felváltani a Meettel a cég, de nem jött össze, most visszajött a Duo, de valójában ez már a Meet, csak régi köntösben.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Káoszt teremtett a Google a Duo és a Meet körül

A Google a világ egyik IT nagyhatalmaként meglehetősen sokszor futott már kudarcba a csevegő alkalmazások, kommunikációs szolgáltatások és közösségi megoldások területén. Valahogy ehhez nem igazán van érzékük a jelek szerint, mert néhány hete ismételten sikerült elkövetniük egy baklövést, amit félig a napokban visszacsináltak.

Meglehetősen sokakat sikerült a cégnek azzal összezavarnia, hogy a Duo applikációját egész egyszerűen fogta, és lecserélte a Meetre. Nagyjából két hete lépett életbe szélesebb körben ez a változás, és mostanra a cég rájött, hogy hibát követett el. A 172-es frissítéssel kicserélte a Duo ikonját a cég a négyszínű Google Meet ikonra, ezzel együtt pedig a nevet is leváltotta, így a Duo teljesen eltűnt, majd jött a 173-as kiadása a szolgáltatásnak, és hirtelen újra megkerült a Duo.

A legújabb frissítést követően az alkalmazástárban már szerepel a Google Meet és a Duo is. Szóval nem hagyta el a keresőóriás a Meetet, hanem visszahozta mellé a Duót. Már, ami a nevet és az ikont illeti. Tudniillik igazából a két különálló program teljesen ugyanazt a felületet hozza majd be, mely már a Duo és a Meet értékeit egyaránt magában foglalja, hogy még jobb felhasználói élményt biztosítson.

Galéria megnyitása

Mivel a cég ezt a változást a szoftvereken belül nem jelezte előre kellőképpen, így nagyon sokan egyszerűen nem tudták, hogy mi történt a Google Duóval. Hiába keresték a megszokott alkalmazást a mobilokon található alkalmazáskeresővel, akkor sem találták, csak a Meetet. Ez pedig a visszajelzések szerint sok embernél okozott problémát. Nem is szeretett volna ebből nagyobb bonyodalmat a Google, inkább úgy határozott, hogy visszaadja a Duót amellett, hogy persze meghagyja már a Meetet is.

Nem tudni, hogy a Google miért gondolta, hogy ilyen egyszerűen képes lesz az összes felhasználót átterelni egy látszólag teljesen más applikációra. Tudatában kellett volna annak lennie, hogy ez nem megy ennyire egyszerűen. Arról pedig egyáltalán nincs szó, hogy az idő sürgette volna a keresőóriást. Bár voltak arra felhívások a Duóban, hogy lesz változás a névben, és a felhívás interakciót is igényelt, de ennek ellenére széles közönséget ért váratlanul a változás.

Egyébként számítani lehetett erre a lépésre, csak azt nem tudtuk, hogy a Google mikor és hogyan hozza meg a döntést. Már 2020-ban arról írtunk, hogy a Google Duo úgy vonulhat majd nyugdíjba, hogy a helyét a Google Meet veszi át, és nagyjából két év kellett ahhoz, hogy ez tényleg megvalósuljon. De hiába volt ideje felkészülni a vállalatnak a váltásra és a fúzióra, nem sikerült a dolgot úgy összehoznia, hogy a felhasználók ennek ne lássák a kárát.

Galéria megnyitása

Zárásul még el kell azt mondani, hogy a Google Meetből lett egy másik, illetve így már harmadik megoldás is, de az tényleg egy másik felületet nyújt. A Meet (Original) nevű applikáció révén lehet elérni azt a Google Meet verziót, amelynél még nincs a Meet és a Duo összeolvasztva. Ennek egy egyszerű zöld színű grafikát használó Meet ikon jutott, szemben az újabb Meettel, melynek ugyebár négyszínű lett az ikonja.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére