Kamu volt a STALKER 2 új előzetese

De legalább hasonló színvonalra törekednek a készítők.

Kamu volt a STALKER 2 új előzetese

Hosszú évek várakozása és reménytelensége után az Xbox Game Showcase eseményen végre hivatalosan bemutatkozott a STALKER 2, ráadásul rögtön egy olyan előzetessel, ami alapján arra lehetett következtetni, hogy in-game felvételeket látunk, még ha nem is igazi játékmenetet. Sajnos azonban nem ez a helyzet.

A fejlesztő GSC Game World megerősítette, hogy az előzetes csak "azt igyekszik demonstrálni, hogy milyen grafikára és atmoszférára törekednek a megjelenésre". Tehát magyarul egy target renderről van szó.

De kiderült azért néhány más dolog is. Korábban a GSC Game World még 2021-re tűzte ki a játék megjelenését, azonban most már azt mondják, hogy egyelőre nem tudnak dátumot mondani, így nem is beszélnek a témáról. Az viszont biztos, hogy a STALKER 2 megjelenik PC-re, konzolok közül pedig elsőként Xbox Series X-re, egy bizonyos exkluzivitási időszak lejártáig. Ezen kívül a játék rögtön a megjelenéskor bekerül majd az Xbox Game Pass szolgáltatásba is, tehát az előfizetők számára ingyenesen elérhető lesz.

Azzal kapcsolatban, hogy a játékmenetet tekintve mire számíthatunk, egyelőre szintén csak rébuszokban beszélnek a fejlesztők. Ezek szerint a STALKER 2 egyfajta keveréke lesz az FPS, az immersive sim és a horror műfajoknak, nagyon kemény atmoszférával.

Azt ígérik, hogy a nyitott világ az egyik legnagyobb lesz, amit valaha láttunk bármilyen játékban, és emellé egy eposzi, nem-lineáris történet társul majd, ahol a döntéseink rövid- és hosszútávon is befolyásolják majd nem csak a zóna történéseit, de a globális eseményeket is. A fejlesztők azt mondják, számos különböző befejezésre számíthatunk.

Minden gyanús

A GSC Game World a STALKER első része után sokáig reszelgette még a játékot, majd belevágott a folytatás elkészítésébe, azonban a stúdiót gyanús körülmények között 2011 decemberében bezárták. Akkor a hivatalos közlemény szerint valamiért mégsem tudtak megállapodni a STALKER jogtulajdonosával, így jobbnak látták, ha máshogy és másként folytatják.

Ezt követően a GSC Game World munkatársai két irányba mentek: egy részük megalapította a 4A Gamest, amelyik azóta is sikeresen dolgozik a Metro-játékokon, míg egy másik részük létrehozta a Vostok Games nevű stúdiót, ami a Survariummal vált közepesen ismertté.

Aztán ismeretlen körülmények között a GSC Game World feltámadt hamvaiból még 2018-ban, és bejelentette, hogy nekiálltak a STALKER 2 fejlesztésének. Azt nem tudni, hogy a csapat kikből tevődik össze, mennyien vannak és milyen költségvetéssel dolgoznak, mint ahogy azt sem, hogy a játék a korábbi terveket viszi-e tovább, vagy teljesen új irányvonalat vesz. Ekkor jelentette be egyébként a GSC Game World, hogy a STALKER 2 majd 2021-ben jelenik meg, ezt a kijelentésüket azonban fentebb már visszavonták.

Éppen ezért egyelőre érdemes mindent fenntartásokkal kezelni, ami a STALKER 2-vel kapcsolatos. Ugyanakkor az is logikusnak tűnik, hogy a Microsoft nem köt csak úgy exkluzivitási megállapodást akárkivel, előtte vélhetően alaposan megnézték, mihez is adják a nevüket, ez pedig adhat okot némi reménykedésre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap