Júniusban váltja az A10-6800K az A10-5800K-t?

A Socket FM2-es foglalatba illeszkedő asztali Richland APU egységek a jelek szerint az idei év közepén debütálhatnak.

Júniusban váltja az A10-6800K az A10-5800K-t?

A jelenleg is forgalomban lévő, abszolút jól sikerült Trinity APU egységeket az idei év közepén, valamikor június folyamán válthatják le a következő generációs "A" sorozatú APU egységek, amelyek Richland névre hallgatnak.

A Richland APU egységek 28 nm-es csíkszélességgel készülnek majd és a Trinity APU egységekhez hasonlóan ők is Piledriver modulok köré épülnek, sőt, továbbra is Socket FM2-es tokozást használnak majd, ami külön jó hír - igaz, utóbbi már régóta tudható. A kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlővel ellátott újdonságok Radeon HD 8000-es sorozatú integrált videó vezérlővel érkeznek. A Richland család zászlóshajója az A10-6800K típusjelzést viseli és a jelenlegi csúcs Trinity APU, az A10-5800K helyét veszi át.

A szorzózár-mentes kivitelben érkező A10-6800K négy darab processzormaggal, azaz két darab kétmagos Piledriver modullal bír, TDP-je pedig 100 wattos értéket képvisel. A Richland sorozatú újdonság alap- és Turbo Core órajelével kapcsolatban egyelőre semmilyen információ sem szivárgott ki, de ez nem is csoda, hiszen június még messze van. Az már biztosnak tűnik, hogy a repertoárban DDR3-2133 MHz-es memóriatámogatás is helyet kap.

Az A10-6800K mellett további három darab négymagos Richand APU érkezésére számíthatunk, de rajtuk kívül két darab kétmagos példány is érkezik. A friss APU egységek pontos tulajdonságai egyelőre nem ismertek, de idővel ezekről is lehull majd a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward