Shop menü

JÖVŐRE EL FOG TŰNNI A FACE ID AZ IPHONE-OKRÓL

Érdekes információk láttak napvilágot annak kapcsán, hogy alakulhat majd az következő iPhone generációk a Face ID és a külső szempontjából.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Jövőre el fog tűnni a Face ID az iPhone-okról

Nemcsak az iPhone 15, hanem az iPhone 16 neve is felmerült a The Elec által megszellőztetett legújabb beszámolóban. Ezúttal arról szólnak a hírek, hogy a képernyő dizájnja milyen változások elé néz idén és jövőre. Ugyanis a belső értesülések szerint lesznek változások minden évben.

Az Apple az iPhone 14 Pro érkezésével együtt bevezette a Dynamic Island egységet. Ez a cégnél a fantázianeve a lyukba rejtett kamerának. A cég pedig azét hívja így ezt az elemet, mert ahelyett, hogy rejtegetni próbálná, inkább kihangsúlyozta, és a szoftvered oldalon ehhez igazodva jelennek meg értesítések például. Szóval dinamikusan változik a kitekert rész mérete a képernyőn.

Galéria megnyitása

Sok éven keresztül teljesen ugyanolyan volt az iPhone-ok előlapja, de az utóbbi időben elindult a változás, és állítólag a következő időszakban még rendesen lesz ezen a fronton valamilyen újítást. A vállalat az iPhone 13-mal vezette be a kisebb bemetszést, majd az iPhone 14 Pro elhozta a rég várt lyukas kijelzőt.

A The Elec pedig a beszállítói lánctól származó információkra hivatkozva azt állítja, hogy az iPhone 15 sorozatot a vállalat már teljes egészében a Dynamic Island használatával fogja bevezetni. Mindegyik új okostelefonnak lyukban lesz már az előlapi kamerája, illetve a Face ID biometrikus azonosító rendszere. Az iPhone 15 és 15 Plus modellek egyaránt azt a dizájnt alkalmazhatják majd, mint az iPhone 15 Pro és Pro Max páros.

Galéria megnyitása

Állítólag a Samsung Display már aláírt egy beszállítói szerződést az új generációs készülékek ellátását illetően, és a vállalat 19,3 millió dolláros értékben rendelt az új Face ID-hez szükséges komponenseket egy másik dél-koreai vállalattól. A Philoptics által szállított alkatrészek a Dynamic Island kialakításához szükségesek. De van ennél érdekesebb része is a friss híreknek.

Arról is hírt adott a The Elec, hogy a beszállítói lánctól származó információk szerint az iPhone 16 Pro esetében egy újabb nagy változással szolgálhat az Apple. Az a hír járja, hogy végre eltűnik a Face ID. A tervezők megvalósítják majd a képernyő mögé rejtett szenzorokat. A jövőre debütáló zászlóshajó szinte teljes kijelzője hasznos információkkal telhet majd meg. De fontos, hogy a kamera még marad, ennek egy kicsi lyuk továbbra is lesz a képernyőn, vélhetően középen.

A kijelzők fejlődéséről egy másik forrás is írt korábban, ami egyébként még távolabbi célt is kilátásba helyezett. Ez alapján az iPhone 16 Pro után az iPhone 17 esetében is el lesz rejtve a Face ID a képernyő mögé, a fejlődés pedig itt sem fog megállni. Ha minden jól megy, akkor a vállalat a teljes rejtett kamerát az iPhone 18 Próval hozhatja majd össze 2026-ra. De az egészen biztos, hogy ez akár csúszhat is, ha nem tudja az Apple azt a minőséget elérni az önarcképeknél, amit most egy iPhone nyújt.

Galéria megnyitása

Az androidos eszközök terén már hosszú ideje jelen van a technológia, de mégsem halad jól a terjedése, csak elvétve lehet ilyennel találkozni. Eddig nem volt eléggé beérve ahhoz, hogy megfelelő minőséget tudjon, és a jelek szerint az Apple nem számít csodára ezen a téren, bőven ad időt a teljesen rejtett kameráknak.

Friss hír még, hogy az iPhone 15 próbagyártását az Apple már megkezdte Kínában. Nem lenne meglepő, ha innentől megszaporodnának a kiszivárgó információk az ősszel érkező mobilokkal kapcsolatosan. Hiszen még több kézben fordulnak majd meg a készülékek.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére