Jönnek az Apacer leggyorsabb SSD-i

Jönnek az Apacer leggyorsabb SSD-i

Az Apacer egy új SSD meghajtóval jelentkezik, amely a Turbo II AS602-es típusjelzést viseli és adattároló kapacitását tekintve többféle változatban is forgalomba kerül. A termék azért bír nagy jelentőséggel, mert ez az Apacer eddigi leggyorsabb SSD meghajtója.

A 2,5 hüvelykes formátummal érkező adattároló SATA 3 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott rendszer alaplapjához és a gyártó állítása szerint nem kevesebb, mint egymillió üzemórán át képes meghibásodás nélkül működni. Az új adattároló MLC típusú NAND Flash chipekre alapoz, amelyek vezérléséről egy SandForce SF-1222-es chip gondoskodik, ami már egy jól bevált megoldás. A TRIM támogatással is rendelkező Turbo II AS602-es SSD-k 285 MB/s-os maximális olvasási és 275 MB/s-os maximális írási sebesség mellett üzemelnek, 4k módban pedig véletlenszerű írás alkalmával 13000 IOPS, véletlenszerű olvasás alkalmával pedig 30000 IOPS teljesítményt kínálnak (IOPS  - elvégzett I/O műveletek száma másodpercenként).

A gyártó a friss terméket strapabíró alumínium házzal dobja piacra és minden esetben öt év garanciát vállal rájuk. A Turbo II AS602-es család tagjai között egy 60 GB-os, egy 120 GB-os és egy 240 GB-os modellt találunk, amelyek sorrendben 172 dollárba, 362 dollárba, illetve 672 dollárba kerülnek majd. Az Apacer friss SSD-i Tajvanon már feltűntek,.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward