Jön a Xigmatek költséghatékony processzorhűtője

Az újdonság többféle processzorral is kompatibilis, hála az univerzális rögzítő keretnek, de csak 110 wattos TDP-ig tud helytállni.

Jön a Xigmatek költséghatékony processzorhűtője

A Xigmatek bemutatta legújabb processzorhűtőjét, ami ezúttal a belépőszintet veszi célba. A népszerű torony formátum köré épülő újdonság speciális talpazattal érkezik, amely maga is hűtőbordaként funkcionál, így segít a hűtés hatásfokának javításában. A talpazaton két darab hat milliméteres átmérőjű hőcső halad keresztül, ezek közvetlenül érintkeznek az adott processzor felületével.

A hőcsövek alumínium lamellákból álló hűtőtömböknek továbbítják a processzor által termelt hőt, a hűtőtömb előtt pedig egy 92 milliméteres átmérőjű ventilátort helyeztek el. A légkeverő a Xigmatekre jellemző narancssárga-fekete színvilágot alkalmazza, vastagsága pedig 25 milliméter. Az FCB (Fluid Circulative Bearing) csapágyazással ellátott ventilátor PWM támogatással is rendelkezik, így a körülményektől függően az 1200 RPM és 2800 RPM közötti fordulatszám-tartományban üzemel. A Xigmatek légkeverője maximum 28 dB(A) zajszintet generál.

A ventilátor nélkül 65 x 85 x 121 milliméteres mérettel rendelkező hűtőtömb 310 grammot nyom a mérlegen, azaz eléggé kompakt. Az univerzális rögzít keretnek köszönhetően az TYR-SD962-es modell nem csak az Intel LGA-775/115x/1366, de az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2/FM2+ processzoraival is kompatibilis, igaz, fontos szem előtt tartani, hogy maximális hűtőteljesítménye 110 watt, így az ennél nagyobb TDP-vel rendelkező Intel és AMD processzorokat nem tudja lehűteni.

A Xigmatek TYR-SD962 rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az viszont nem derült ki, pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward