Jön a Sapphire új videokártyája, az R9 Fury NITRO

Egyedi nyomtatott áramköri lap, gyárilag megemelt GPU magórajel és egyedi, nagyméretű videokártya hűtő jellemzi az újdonságot.

Jön a Sapphire új videokártyája, az R9 Fury NITRO

A Sapphire egy friss, gyárilag tuningolt modellel bővítette Radeon R9 Fury kínálatát. Az újdonság a jól csengő Radeon R9 Fury NITRO nevet viseli, fedélzetén pedig egy egyedi tervezésű, három ventilátorral ellátott videokártya hűtő teljesít szolgálatot.

A Radeon R9 Fury NITRO saját tervezésű, minőségi komponensekkel ellátott nyomtatott áramköri lappal érkezik, ami a referencia NYÁK-hoz képest picivel magasabb és hosszabb is. Az egyedi NYÁK 6 helyett már 8 réteggel készül.

A Fiji GPU természetesen ezúttal is 3584 aktív stream egységgel gazdálkodik, magórajelét viszont 1000 MHz-ről 1050 MHz-re tornázták fel, ami némi extra teljesítményt jelent majd a különböző játékokban. A GPU fedélzetéről most sem hiányzik a 4 GB-nyi HBM memória, ami 4096-bites adatsínt használ, effektív órajele pedig a referenciának megfelelően most is kereken 1 GHz.

Az egyedi nyomtatott áramköri lap fölé egy háromventilátoros hűtőt helyeztek, ami 125 milliméter magas, így picivel nagyobb a gyári megoldásnál, hossza pedig a Tri-X modellét is felülmúlja, igaz, csak 7 milliméterrel (300 mm vs. 307 mm). A hűtő egyébként most is túllóg a rövid nyomtatott áramköri lapon.

Az új videokártya egy dual-link DVI, három darab DisplayPort 1.2a, illetve egy HDMI 1.4a videó kimenettel érkezik, stabil tápellátását pedig két darab nyolctűs PCIe tápkábelen keresztül biztosíthatjuk. A Sapphire Radeon R9 Fury NITRO várhatóan rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward