Jól felszerelt X99-es alaplap az ASRock-tól is

Hat darab PCI Express x16-os slot, egy PCI-E 3.0 x4-es Ultra M.2 slot, valamint dupla BIOS is lapul az új deszkán.

Jól felszerelt X99-es alaplap az ASRock-tól is

Az X99-es alaplapok és a Haswell-E processzorok megjelenéséig már nincs sok idő hátra, így az elkövetkező napokban egyre több X99-es alaplap, illetve DDR4-es memóriacsomag mutatkozhat be.

A legfrissebb alaplapot az ASRock készítette, és az X99 WS névre keresztelt modell meglehetősen jó felszereltségével bőven kiérdemli a munkaállomás-alaplapoknak járó "WS" jelölést. Az LGA2011-3-as processzorfoglalattal ellátott termék minőségi komponensekből álló VRM áramkört alkalmaz, ami garancia a stabilitásra. A processzorfoglalat körül összesen nyolc darab DDR4-es memóriafoglalat látható, amelyekben maximum 128 GB-nyi rendszermemória fér el. Az új alaplap hat darab PCI Express x16-os bővítőhellyel gazdálkodik, és gyakorlatilag nem is kínál egyéb bővítőhelyet, de ez aligha meglepő, hiszen több slot nem is igazán férne el. Az említett bővítőhelyeknek köszönhetően négykártyás SLI vagy CrossFireX multi-GPU rendszer építése sem lehet akadály.

Az adattárolókat összesen tíz darab SATA 6 Gbps-os port fogadja, de a kínálatból az M.2-es bővítőhely sem hiányzik, amely ezúttal kiérdemelte az "Ultra" jelzőt is, hiszen négy darab PCI Express 3.0-s sávra támaszkodik. Az alaplap hátoldalán még egy eSATA portot is elhelyeztek.

Az X99 WS fedélzetén 7.1 csatornás Purity Sound 2-es audió rendszer teljesít szolgálatot, Gigabites Ethernet vezérlőből pedig kettő jár – mindkettő Intel gyártmányú. USB 3.0-s portokból négy hátlapi, illetve legalább két előlapi áll rendelkezésre. A fotók alapján az új alaplap két BIOS chipet is kapott, így "DualBIOS" funkcióval is büszkélkedik.

Az ASRock X99 WS rövidesen megjelenhet kereskedelmi forgalomban,várható végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward