John Carmack visszalép az Oculus technikai igazgatói posztjáról

A túl sok munka mellett már túl kevés ideje volt a családjára.

John Carmack visszalép az Oculus technikai igazgatói posztjáról

John Carmack legendának számít az IT iparban, az ő általa írt kódok évtizedekre megváltoztatták a játékipart, ő tette le a mai FPS játékok alapszabályait és ő volt az egyik első, aki meglátta a lehetőséget az Oculus Riftben.

2013 óta ő tölti be a technikai igazgató pozíciót a cégnél és olyan optimalizációs fejlesztéseket tett le az asztalra, amikre a Facebook mérnökei konkrétan azt mondták, hogy lehetetlen kivitelezni. Neki köszönhetően születetett meg az Oculus Quest, az a mobil VR szemüveg, ami több órán keresztül képes beépített kameráival, külső erőforrás nélkül teljes VR élményt nyújtani. Nem véletlen, hogy Carmack kapta meg a VR Awards életműdíját, mint az a személy, aki a legnagyobb hatással van az iparra. Természetesen az Oculus Quest is megnyerte a maga kategóriáját, mint az év legjobb VR szemüvege.

Egy tegnap készült bejegyzésben viszont bejelentette, hogy ezentúl csak tanácsadói CTO (technikai igazgató) lenne a cégnél a továbbiakban, így még mindig lesz befolyása az Oculusnál történő fejlesztésekre, de már az életének csak jóval kisebb szeletét fogja kitölteni.

A családdal töltött idejével sosem volt teljesen elégedett, mindig a munkának élt. Már az augusztusban készült Joe Rogannal interjúban is említette, hogy heti 60 órákat dolgozott és ha úgy alakult, hogy valamiért csak kevesebb sikerült neki, akkor úgy érezte, hogy lusta. A mostani Facebook bejegyzésében leírja, hogy szeretne a családjával többet lenni és valami újba belevágni mielőtt túl öreg lenne, így inkább visszább vonul, mint aktív szereplő. A következő projektje az artificial general intelligence (AGI), vagyis egyfajta mesterséges intelligencia fejlesztése lesz és ezt a fiával közösen szeretné csinálni.

Az Oculushoz való csatlakozási előtti években addig tuningolta Ferrarijait, hogy a rakétafejlesztés lett az egyik hobbija. Most ismét elgondolkodott egy érdekes témakörön, a költséghatékony hasadóreaktorok tervezésén, de ezt elvetette, mert ezzel megint csak a családja nélkül töltené az idejét.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap