Jöhet az olcsóbb iPad Air

Az Apple stratégiát válthat friss információk szerint.

Jöhet az olcsóbb iPad Air

A táblagépek piacán az Apple kiemelkedően fontos szereplő, hiszen az iPadek valóban korrekt ár-értékű megoldást jelentenek a felsőbb árszegmensekben. És most nagyon úgy fest, hogy a vállalat már az iPad Air esetében is kicsit módosított irányba fogja vinni a fejlesztést.

A DigiTimes értesülései szerint az Apple jelentősen több ARM alapú rendszerchipet fog a továbbiakban rendelni, és ez némiképp kihatással lesz majd az iPadekre is. A lap beszállítói lánctól szerzett értesülések alapján úgy véli, hogy az iPhone SE stratégiájához hasonló módon jár majd el a vállalat az iPad Air esetében is.

Galéria megnyitása
iPad Air 2019

Az új kecses tablet 10,8 hüvelykes megjelenítővel rendelkezhet majd, és nagyon jó esély mutatkozik arra, hogy kedvezőbb áron kelleti majd a bájait, miközben a teljesítménye minden szempontból kielégítő lesz. Ahogy az iPhone SE – és persze néhány egyéb jelenlegi iPhone-ok –, úgy a friss iPad Air is az Apple A13 rendszerchipet használhatja majd fel.

Az aktuális iPad Air, ami tavaly mutatkozott be, 500 dollárba kerül az Apple A12 lapkával és 64 GB-os tárhellyel, és ez alatt pedig most a kínálatban a „nép-iPad” található, ami 330 dollárról indul, és 10,2 hüvelykes a képernyője. Ezek között meglehetősen nagy a különbség az árban, de elvileg a DigiTimes szerint ez idén megváltozik. Pontosan nem lehet még tudni, hogy mennyibe kerülhet majd az iPad Air idei verziója, de az 500 és a 330 dolláros összegek között elhelyezkedő árcédulát kaphat.

Galéria megnyitása
iPad Air 2019 teljes felszereléssel

Néhány egyéb információt is kaptunk az iPad Airrel kapcsolatosan, persze még csak pletykák szintjén. Elvileg ez a készülék lehet majd az első olyan táblagépe az Apple-nek, ami már dobni fogja a Lightning csatlakozót, és C-típusú USB-t fog használni, miközben nem szerepel a nevében a Pro jelző. Hiszen az iPad Prókat már mentesítette a saját csatlakozójától a cég. És elvileg az újdonság esetében már a Magic Keyboard támogatás is biztosított lesz.

Állítólag az Apple az iPadek mellé 20 wattos töltő adaptert is csomagolni fog, miközben az iPhone 12 szériának a dobozából a vállalat már teljesen eltávolíthatja majd a töltőt. A 20 wattos teljesítmény a tableteknél bizony el is kél, hiszen a nagy kapacitású telepet a hagyományos adapterek használatával hosszú időbe telik feltölteni.

A DigiTimes pedig zárásul még arról is tett egy rövid említést, hogy az Apple saját rendszerchipjét alkalmazó, 13 hüvelykes kijelzővel szerelt MacBook Pro és MacBook Air modelljei már jól állnak a fejlesztés szempontjából. És ezek az újdonságok még ebben az évben bemutatkoznak majd a cupertinóiak tervei szerint.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap