Jó évet zárt az Activision Blizzard

13 millió eladott Diablo 3, rekord mennyiségű Destiny előrendelés, 7,8 millió WoW előfizető. Jövőre újabb rekordokra számít az Activision Blizzard.

Jó évet zárt az Activision Blizzard

Az Activision Blizzard bejelentette, hogy a Diablo 3 eladásai elérték a 13 millió példányt. Az adat a cég legújabb üzleti jelentéséből származik, a szám az összes platformra vonatkozik, melyeken a Diablo 3 megjelent. Bobby Kotick, az Activision Blizzard főnöke elmondta, hogy ez jót jelent a márciusban megjelenő Reaper of Souls kiegészítő szempontjából is.

A Blizzard számára szintén jó hír, hogy a World of Warcraft 7,8 millió előfizetővel zárta az évet, ami kis emelkedést jelent az utóbbi időkhöz képest. Mike Morhaime, a Blizzard főnöke szerint a tavalyi BlizzCon, amelyen 4,5 millióan vettek részt jót tett a WoW-nak, akárcsak a karácsonyi és egyéb promó akciók, melyek sok régi játékost hoztak vissza. A World of Warcraft továbbra is a világ legnépszerűbb előfizetéses MMORPG-je maradt, de Morhaime elismerte, hogy idén nehezebb dolga lesz a cégnek a játékosok megtartása terén. A Warlords of Draenor kiegészítőnek fontos szerepe lesz ebben, és ezért sokat is várnak tőle. Morhaime elmondta, hogy a játékosok megtartása csak azon múlik, hogy folyamatosan új tartalmakkal tudjanak számukra szolgálni, ezért erre fognak koncentrálni.

2014 sűrű év lesz az Activision Blizzard számára, rengeteg újdonságot terveznek kiadni, beleértve a Hearthstone gyűjtögetős kártyajátékot mobil eszközökre, a Heroes of the Storm multiplayer arénát és a Diablo 3 kiegészítőjét. Aztán ott van még a WoW kiegészítője, a Warlords of Draenor és új StarCraft 2 tartalmakon is dolgoznak.

Az Activision, mint kiadó sokat remél még a Bungie által fejlesztett shootertől, a Destiny-től, amely szeptember 9-én fog megjelenni PlayStation és Xbox konzolokra (a PC-s verzióról sajnos semmi hír). A játék bétája idén nyáron várható.

"Arra számítunk, hogy a Destiny lesz a történelem legjobban kelendő videójátéka" - mondta Bobby Kotick. Eric Hirshberg, az Activision kiadói részlegének főnöke hozzátette, hogy a Destiny volt az a játék, melyet 2013-ban a legtöbben előrendeltek, és úgy néz ki, hogy a 2014-es évben is meg fogja tartani ezt a címet.

Az Activision által kiadott játékok között ott lesz még az új Call of Duty játék, melyet a Sledgehammer fejleszt, és az új Skylanders is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward