Jelentős visszaesés a videokártya piacon

A videokártyák piacán nem alakult valami rózsásan az elmúlt negyedév – derül ki a Jon Peddie Research szakembereinek frissen publikált elemzéséből. Az idei év második negyedévében a kedvezőtlen piaci helyzet, valamint az integrált videó vezérlővel ellátott processzorok egyre növekvő népszerűsége miatt csökkentek a szállítási mutatók, ez a tény pedig a bevételekre is rányomja a bélyegét.

Jelentős visszaesés a videokártya piacon

A videokártyák piacán nem alakult valami rózsásan az elmúlt negyedév – derül ki a Jon Peddie Research szakembereinek frissen publikált elemzéséből. Az idei év második negyedévében a kedvezőtlen piaci helyzet, valamint az integrált videó vezérlővel ellátott processzorok egyre növekvő népszerűsége miatt csökkentek a szállítási mutatók.

Az elemzők szerint az elmúlt negyedév folyamán mindössze 16,1 millió videokártyát tudtak leszállítani a piac szereplői, ami az első negyedévben tapasztalt 19 millió darab videokártyáról szóló szállítási mutatóhoz képest jelentős visszaesés. Átrendeződés viszont nem igazán volt a piacon, az AMD és az Nvidia szépen megőrizték korábbi pozíciójukat: előbbi a korábbi 40,5%-ról 40,6%-ra növelte piaci részesedését, míg utóbbi az előző negyedévben felmutatott 59,1%-os piaci részesedés helyett a második negyedév folyamán a piac képzeletbeli tortájából egy tizeddel kevesebbet, azaz "csak" 59%-ot hasított ki magának. Az egyéb szereplők – mint például a Matrox és az S3 – a piac fennmaradó 0,4%-os részén osztoztak.

A Jon Peddie Research szakemberei szerint az idei év folyamán a videokártyák szegmensében összesen 13,8 milliárd dolláros forgalom várható, ami a 2010-es évhez képest 33%-os visszaesést jelent.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward