Jelentős frissítést kapnak az Ashák

A Nokia belépő, érintős készülékei nemcsak hibajavításokkal, hanem új képességekkel is fel lesznek vértezve a telepítést követően.

Jelentős frissítést kapnak az Ashák

A Nokia számára továbbra is nagyon fontosak az olcsóbb megoldások a Lumia széria mellett, ugyanis a Windows Phone 8-as masinák továbbra sem tudnak elegendő értékesítést felmutatni (mindössze néhány millió fogyott az elmúlt negyedévben összesen, és csökkenő tendenciát mutatnak a számok), így a bevételeknek a jelentős részét továbbra is az Asha termékcsalád garantálja, ennek megfelelően a finnek a tenyerükön hordozzák a tulajdonosokat.

Az Ashák képességeinek tárháza szinte havonta bővül valamilyen újdonsággal. Legutóbb például egy komplex levelező applikáció futott be, amelynek ezúttal is nagy figyelmet szenteltek. A Mail for Exchange mellett a YouTube is kiemelt támogatást és új indító felületet kapott, valamint dolgoztak a közösségi szolgáltatásokon is, így minden eddiginél élvezetesebbek lesznek ilyen téren az érintőkijelzős olcsó modellek. Némi különbség sajnos továbbra is van az Asha 300 család tagjai között, de a mostani frissítés mindegyiken fel fog bukkanni az újításokkal és javításokkal. Arról sajnos nem adott tájékoztatást a Nokia, hogy milyen ismert problémák kerültek orvoslásra.

A szoftverfrissítés a Nokia Asha 305, az Asha 306 és a két SIM kártya kezelésére képes Asha 308 és Asha 310 életében játszik majd leginkább fontos szerepet. Ezek most már támogatni fogják a WhatsApp szolgáltatását. A népszerű, harmadik féltől származó üzenetküldő megoldás fejlesztője a Nokiával szoros kapcsolatban áll. Ők mutatták be korábban az egy SIM-es Asha 210-zel az első olyan mobilt, amely integrált WhatsApp gombot kapott.

A frissítés elérhető több módon is. Használhatjuk a telepítéshez a Nokia PC Suit asztali klienst, de az OTA (Over-The-Air) út is járható. A vállalat készített egy egyszerű, jól követhető bemutató videót is, hogy miként pakolhatjuk fel az új szoftvert. Ezen lépésről lépésre zongorázhatjuk végig a szükséges menüpontokat. Az alábbiakban tekintetitek meg az útmutatót:

A videóban megfigyelhető letöltési csík nálunk nem biztos, hogy ennyire gyorsan fog felpörögni, így mindenképpen érdemes a megfelelő sávszélesség mellett belekezdeni a letöltésbe, és a telep állapotát sem árt ellenőrizni – kellemetlen lenne, ha a művelet közben kapcsolna ki az eszközünk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward