Shop menü

JAVÍTÁS ÉRKEZETT A BIOSHOCK JÁTÉKOKHOZ, KI IS NYÍRTA A LINUXOS VÁLTOZATOKAT

Nem csak a Linuxos közösség háborodott fel a 2K frissítésén.
Török Roland
Török Roland
Javítás érkezett a Bioshock játékokhoz, ki is nyírta a Linuxos változatokat

Ki ne örülne annak, amikor javítást kap egy korábbi játéka? Például az, akinek a „javítás” tönkrevágja a cím indíthatóságát.  

A BioShock Remastered 1 és 2, illetve a BioShock Infinite egy „Quality of Life Update”-et kapott, ami annyit jelent, hogy az ilyen csomagokban a jobb működést és a bugmentes élményt szokták biztosítani.  

Ám nem találkozhat az ember bugokkal, ha el sem indul a játék. 

A 2K ugyanis úgy gondolta, fantasztikus ötlet a saját indító Launcher programját rákényszeríteni az amúgy natív Linux támogatott játékokra, még akkor is, ha ez a Launcher nem működik Linuxon. Magyarul az eredetileg Linuxra is kiadott játék egy kötelező indítóprogram miatt már nem Linux támogatott többé, hiszen az indító nem hajlandó ezen az oprendszeren működni. 

A SteamDeck megjelenése óta a Linux támogatás nagyon nagy jelentőséggel bír, ezért az ilyen frissítések nem túl szerencsések. A Gaming on Linux készített is videót arról, hogyan lehetséges Steam Decken orvosolni a dolgot a Proton használatával. 

Ugyanígy a Gaming on Linux leírást is szolgál, hogy miként lehet megkerülni a Launchert, hogy életre keltsük nem Steam Decken a játékokat. 

BioShock Remastered 1:  

bash -c 'exec "${@/2KLauncher\/LauncherPatcher.exe/Build\/Final\/BioshockHD.exe}"' -- %command% -nointro 

BioShock Remastered 2:
 

bash -c 'exec "${@/2KLauncher\/LauncherPatcher.exe/Build\/Final\/Bioshock2HD.exe}"' -- %command% -nointro 

BioShock Infinite: 

bash -c 'exec "${@/2KLauncher\/LauncherPatcher.exe/Binaries\/Win32\/BioShockInfinite.exe}"' -- %command% -nointro 

Ezekkel az indítókkal talán megoldható a probléma, de semmiképpen sem ideális a jelenség. 

Viszont nem csak a Linuxos közösség háborodott fel a Launcher kérdésén. A Steam értékeléseket elözönlötték a negatív visszajelzések a Windows-os oldalról is, a BioShock Infinite például az eddigi stabil, 94%-os nagyon pozitív állapotból visszaesett Vegyes, 42%-os értékelésbe. 

A 2K nem lopta be magát a játékosok szívébe, hiszen az újfajta DRM rendszer egy 10 évnél is idősebb játéknál nem éppen tűnik elfogadható lépésnek. Ráadásul a Steam rendszere miatt a frissítés elkerülhetetlen, így, ha valaki szeretné kihagyni az életminőséget javító frissítést, akkor az nem tud játszani a játékkal. 

A 2K a cikk írásakor még nem reagált az esetre, a legutóbbi Bioshock bejegyzésük a Netflix filmmel kapcsolatos.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére