Izgalmas mobilos kiegészítőkkel állt elő a Razer

A vállalat lerántotta a leplet egy olyan kontrollerről, ami mobilokhoz lett tervezve, de PC-vel is használható lesz, és egy fülhallgatóról, ami Dual Driver felépítéssel és aktív zajszűréssel is szolgál.

Izgalmas mobilos kiegészítőkkel állt elő a Razer

A Razer az új okostelefonja mellett bejelentett kettő olyan kiegészítőt is, amikkel a játékélményt még magasabb szintre lehet emelni. Az egyik újdonság a Razer Raiju Mobile kontroller, mellyel kényelmesebben lehet vezérelni a játékokat, a másik pedig a Razer Hammerhead USB-C ANC fülhallgató, amivel a felhasználó teljesen kizárhatja a külvilágot a szórakozás közben.

Razer Raiju Mobile

A kontrollerrel kapcsolatban az első dolog, amit fontos leszögezni, hogy nem kizárólag a Razer Phone-nal lehet használni, hanem kompatibilis bármilyen androidos mobillal, csak annyi feltétele van az alkalmazásának, hogy minimum az Android 6.0 kell hozzá. Az eszköz vezeték nélküli vagy vezetékes kapcsolattal is munkára fogható, az előbbi esetben Bluetooth-on kapcsolódik a mobilokhoz, az utóbbiban pedig egy C-típusú USB csatlakozón keresztül. A szerkezeten van egy tartókonzol, ami állítható méretű, így képátlótól függetlenül mindenféle okostelefonhoz képes idomulni – arról nem szólt a fáma, hogy mekkora a maximális szélesség, amit még be tud fogadni. A behelyezett készülék szabadon dönthető legfeljebb 60 fokos szögben.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Raiju Mobile látszólag a Razer Wolverine és a Raiju PlayStation 4 kontrollerének a házasságából jött létre. Minden lényeges kezelőszerv megtalálható rajta, van kettő joystick, D-Pad, gombok a vállon, ravaszok – ezek többféle módon is használhatóak majd –, és négy olyan billentyű is, melyeket a Razer androidos alkalmazásában a szabadon lehet konfigurálni, ha szükség van rájuk. Külön ki kell emelni még itt a kettő Mecha-Tactile akciógombok meglétét is, amiket a Razer Raiju Ultimate kontrollertől örökölt meg a mobilos változat. És van még itt négy olyan gomb is (Select, Back, Home, Start), ami az alkalmazások kezelésére szolgál. A vállalat olyan teljesen kompatibilis játékokat emelt ki a kontroller bemutatás során, mint a Vainglory, a Lineage 2, a Dead Trigger 2 és a Gear-Club, egyebek mellett ezekben kiváló szolgálatot tehet a kiegészítő.

Az eszköz teljesen fekete színbe burkolózott, 125 x 159,4 x 66 milliméteres a térfogata, a tömege pedig 306 gramm. Eléggé nehézre sikeredett az eszköz, ami részben annak is betudható, hogy került bele egy olyan akkumulátor, ami egészen korrekt üzemidőről gondoskodik. Egy feltöltéssel 23 órán át lehet folyamatosan játszani a kontroller használatával.

A kontroller kapcsán még azt is meg kell jegyezni, hogy ez a későbbiekben használható lesz akár személyi számítógépekkel is.

A Razer Raiju Mobile 150 dolláros áron kerül majd a boltok polcaira, és még ebben az évben elkezdődik a forgalmazása, de ennél közelebbit a megjelenéssel kapcsolatban nem tudunk mondani.

Razer Hammerhead USB-C ANC

A Razer Phone 2 nem rendelkezik 3,5 milliméteres aljzattal, és éppen ezért a vállalat létrehozott egy olyan fülhallgatót, ami közvetlenül a C-típusú USB aljzathoz csatlakoztatható. A Hammerhead USB-C ANC neve azonnal előre vetíti, hogy ez nem a hagyományos Jack dugóval van szerelve, és arról is árulkodik, hogy van a kelléktárában aktív zajszűrő technológia, amivel a felhasználó gondoskodhat arról, hogy minden külső zavaró tényezőt megszüntessen. Persze mivel eleve egy hallójáratba illeszkedő megoldásról beszélhetünk, a zaj valószínűleg egyébként sem túl nagy benne. Szilikonos és habos illesztékek egyaránt készülnek az eszközhöz, így mindenki azt használhatja, ami a számára kényelmesebb.

Galéria megnyitása

Ez a fülhallgató Dual Driver felépítéssel rendelkezik, méghozzá hibrid módon, ugyanis a hagyományos dinamikus meghajtó mellett egy kiegyensúlyozott armatúra bukkant fel. A vállalat leírása alapján a mélyek és a magasak kiegyensúlyozottak lesznek, tehát valószínűleg enyhén V hangképpel lehet számolni. Arra törekedhetett a Razer, hogy a lehető legszélesebb közönség számára hangolja ideálisra az Hammerheadet. A szerkezet rendelkezik még egy integrált DAC egységgel is, ami 24 bites és 96 kHz-es támogatásról gondoskodik, szóval ilyen tekintetben sem érheti szó a ház elejét.

A fülhallgató kábelén van egy távvezérlő, ami magába foglalja a mikrofont és néhány gombot is. Ezzel lehet állítani a hangerőt, szüneteltetni vagy indítani a zenelejátszást, valamint fogadni a hívásokat. És erről lehet kapcsolni az aktív zajszűrést is, aminek a működéséhez a szükséges energiát egyébként az okostelefon biztosítja. A Hammerhead ahol csak lehet, alumíniumötvözetből van, kábele pedig 1,2 méter hosszú, 32 ohmos és (túlnyomórészt) szövetes réteggel lett kívülről bevonva, ami gondoskodik a tartósságról. A fülhallgató kompletten 21 grammot nyom.

Galéria megnyitása

A Razer Hammerhead USB-C ANC fülhallgató esetében sem derült ki a debütálás pontos dátum, de még idén meg fog jelenni a boltokban. Ezért az eszközért 100 dollárt kell kifizetni, ami bizony nem szerény összeg egy vezetékes fülesért, még ha az olyan extrákkal is szolgál, mint az aktív zajcsökkentés.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap