Itt vannak az első kínai 3D TLC NAND köré épülő SSD-k

A kínai YMTC által gyártott 64-cellarétegű 3D TLC NAND Flash lapkák vélhetően Phison fejlesztésű SSD vezérlőre kapcsolódnak.

Itt vannak az első kínai 3D TLC NAND köré épülő SSD-k

Idén májusban röppentek fel az első pletykák azzal kapcsolatban, hogy a YMTC rövidesen saját márkájú SSD meghajtókkal és kártyákkal rukkolhat elő, a napokban pedig meg fel is bukkantak az új SSD-k. Mivel a Phisonnal kapcsolatban korábban felmerült, hogy egyes SSD vezérlőit felvértezi a kínaiak által gyártott 3D NAND Flash lapkák támogatásával, erősen valószínű, hogy az új SSD-k Phison vezérlő köré épülnek, igaz, ezzel kapcsolatban hivatalos tájékoztatás egyelőre nem áll rendelkezésre.

Az viszont kiderült, hogy az új termékek mindannyian a 64 cellaréteggel ellátott Xtracking 3D TLC NAND Flash memórialapkákat használják, nem a második generációs, 128 cellaréteggel dolgozó QLC megoldásokat.

A 2,5 hüvelykes meghajtók piacát az SC001 Active sorozat veszi célba, amelyek természetesen SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel rendelkeznek. az új meghajtók mindannyian 520 MB/s-os folyamatos maximális olvasási-, illetve 510 MB/s-os folyamatos maximális írási tempó elérésére képesek. Az 1 TB-os, 512 GB-os és 256 GB-os változatok sorrendben 170, 370 és 680 TBW strapabírósággal rendelkeznek, a rájuk vonatkozó jótállás ideje három év lesz.

Galéria megnyitásaVelük együtt M.2-2280-as formátumú, PCI Express 3.0 x4-es csatolót és NVMe 1.3-as protokollt használó modellek is megjelentek, ám ezek már a PC005 Active sorozatba tartoznak. Az ugyancsak 256 GB-os, 512 GB-os és 1 TB-os kivitelben készülő kártyák maximum 3500 MB/s-os folyamatos maximális olvasási tempóra képesek, a folyamatos maximális írási sebesség pedig sorrendben 1200 MB/s, 2500 MB/s és 2900 MB/s, adattároló kapacitástól függően. Ezek a modellek strapabíróság terén sorrendben 200 TBW, 320 TBW és 640 TBW értékkel büszkélkednek, a jótállási idő pedig már 5 év.

Az újdonságok első körben csak Kínában válnak elérhetővé, ott is főként a kínai intézmények számára. A kínai JD.com árai alapján a PC005 Active sorozat 256 GB-os és 512 GB-os tagja átszámítva 54 és 77 dollárért kapható – ezek a 2,5 hüvelykes formátumú meghajtók.

A PC001 család 256 GB-os, 512 GB-os és 1 TB-os tagjáért sorrendben 42, 67 és 123 dollárnak megfelelő kínai jüant kérnek el. Arról egyelőre nincs hír, hogy ezek a termékek mikor válhatnak elérhetővé kereskedelmi forgalomban globálisan is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap