Shop menü

ITT AZ ELSŐ CORSAIR GAMER MONITOR

A Corsair belépője kellően ütősre sikeredett, ugyanis az új gamer monitor jó felszereltséggel és tulajdonságokkal ugrik fejest a mélyvízbe.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Itt az első Corsair gamer monitor

A korábbi információk alapján csak idő kérdése volt, mikor kerül piacra az első Corsair gamer monitor, ugyanis a vállalat háza táján már régóta dolgoztak az új szegmensbe történő belépésen. Időközben el is készült az első gamer monitor, amely a Xeneon 32QHD165 típusjelzést viseli. Ahogy az a „névből” is sejthető, egy 32 hüvelykes képátlójú, 165 Hz-es maximális képfrissítési rátával dolgozó, QHD felbontással rendelkező megoldásról van szó. Méghozzá egy prémiumkategóriásról.

Galéria megnyitása

A vékony kávával körbevett panel Fast IPS alapokon nyugszik, remek színhűséggel bír és lassúnak sem nevezhető. A 2560 x 1440 pixeles natív felbontáshoz 165 Hz-es maximális képfrissítési ráta tartozik, ám FreeSync, illetve G-Sync Compatible támogatás is jár, amely a 48 Hz és 165 Hz közötti tartományon belül működik. A panel szokás szerint 1000:1 tipikus kontrasztaránnyal és 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik, a maximális fényerősség viszont 400 nit, így a Vesa DisplayHDR szabványának legalsó, 400-as lépcsőjét teljesíteni tudja a termék. A Fast IPS panel válaszideje mindössze 3 ezredmásodperc.

Galéria megnyitása

Noha gamer monitorról van szó, a színhűség is igen jó, ugyanis mind az AdobeRGB, mind pedig az sRGB színteret 100%-ban képes lefedni a termék, a DCI-P3 színtér lefedettsége pedig 98%-os. A videó bemenetek között egy DisplayPort 1.4-es, két HDMI 2.0-s, valamint egy USB-C port sorakozik, utóbbin keresztül még két darab USB Type-A port használatára is van mód.

Galéria megnyitása

Az új monitor a Corsair iCUE szoftverrel és az Elgato Stream Deck kiegészítővel egyaránt kompatibilis, így a beállítások eléréséhez nem szükséges a monitor gyári gombjait használni, szoftverből is elérjük őket, valamint az egyedi beállítások között is könnyedén lehet váltani, akár egy gombnyomással is – ehhez akár az Elgato Stream Deck, vagy éppen a Corsair iCUE Nexus érintőkijelző is használható, amelyek különálló kiegészítőként vásárolhatóak meg.

Galéria megnyitása

A gyári állvány, ami rendhagyó dizájnnal rendelkezik, természetesen lehetővé teszi a kijelző testreszabását: állítható a dőlésszög (-5/+20 fok), valamint állítható a magasság is (0-100 mm). Amennyiben fali konzolra vagy fali karra helyeznénk a terméket, úgy jól fog jönni a VESA 100 támogatás is.

Galéria megnyitása

A Corsair XENON 32QHD165 már elérhető kereskedelmi forgalomban, méghozzá három év jótállás keretén belül. Az újdonság ára 799,99 dollár.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére