Shop menü

ITT A SAMSUNG ELSŐ SÍK KIJELZŐS QUANTUM MINI-LED GAMER MONITORA, 43 HÜVELYKES KÉPÁTLÓVAL

Az Odyssey Neo G7 43 (GNC70) egy igazán impozáns és hatalmas gamer monitor, ami nagyon gazdag felszereltséggel érkezik.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Itt a Samsung első sík kijelzős Quantum Mini-LED gamer monitora, 43 hüvelykes képátlóval

A Samsung egy rendkívül különleges monitorral bővítette a gamereket megcélzó Odyssey sorozatát, ami lényegében a vállalat első olyan sík kijelzős megoldásának tekinthető, ami már Quantum Mini-LED háttérvilágítást használhat. A külcsín természetesen igazodik a gamerek ízlésvilágához, nem hiányzik a hátoldalról az RGB LED világítás sem, az összkép pedig kellően elegáns és letisztult, nem estek túlzásokba a dizájnelemekkel.

Galéria megnyitása

Az alapokat egy 43 hüvelykes képátlójú, sík kivitelben érkező, 16:9-es képarányú VA panel adja, ami UHD, vagyis 3840 x 2160 pixeles natív felbontás mellett dolgozik, mögötte pedig egy Quantum Mini-LED típusú háttérvilágítás gondoskodik a minél jobb vizuális élmény kialakításáért. A tipikus fényerősség 400 nit, ám HDR módban 600 nit magasságában tetőzhet ez az érték, ugyanis a monitor kiérdemelte a VESA DisplayHDR szabványának 600-as tanúsítványát.

A statikus kontrasztarány a VA panelre jellemző 3000:1 helyett immár 4250:1 értéket képvisel, míg a dinamikus kontrasztarány már 1 000 000:1 értékre rúg. A 178 fokos betekintési szögekkel büszkélkedő monitor 1 ezredmásodperces MPRT válaszidőre képes, összesen 1,07 milliárd színárnyalatot jeleníthet meg, a maximális képfrissítési rátája pedig 144 Hz.

Galéria megnyitása

A villódzás-mentes háttérvilágítással büszkélkedő termékhez csökkentett kékfény-kibocsátású üzemmód éppúgy jár, mint AMD FreeSync Premium Pro támogatás – utóbbi a 48 Hz és 144 Hz közötti frekvenciatartományon belül működik. A vezeték nélküli üzemmódban is használható monitor két darab HDMI 2.1-es, valamint egy DisplayPort 1.4-es videó bemenetet kapott, extraként pedig fejhallgató csatlakozót is kapott. Jelen van még a kínálatban Wi-Fi 5 és Bluetooth 5.2 támogatás, kapunk egy kétportos USB 3.0-s hubot, plusz egy Ethernet port is sorakozik a terméken.

Galéria megnyitása

A G70NC termékkóddal ellátott monitor lényegében okostelevízióként is használható, ugyanis a Tizen operációs rendszeren keresztül különböző tartalmakat tud streamelni, például a Netflix, a Youtube vagy a Prime Video kínálatából, de ezzel együtt Xbox Cloud Gaming és Nvidia GeForce Now támogatás is rendelkezésre áll, ami a gamerek számára jöhet jól. Ezzel együtt a SmartThings eszközöket kezelésére is van mód a Samsung Smart Hub funkción keresztül. További jó hír lehet, hogy a Google Meet és a Microsoft 365 használatára is lehetőség van, gyárilag pedig két darab 20 W-os beépített hangszórót is rejt a ház, azaz a megfelelő hangzás is adott, ráadásul térbeli hangzással karöltve.

Galéria megnyitása

Az új monitor várhatóan az év első negyedévében jelenhet meg kereskedelmi forgalomban, hivatalos listaárát azonban egyelőre nem árulták el.

Frissítés 2023. január 30 | 13:45

A Samsung hivatalos sajtóközleménye alapján kiderült, hogy az új monitor Magyarországon idén februárban jelenik meg kereskedelmi forgalomban, ajánlott fogyasztói ára pedig 449 900 HUF lesz.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére