Itt a Lenovo N550-es processzorral ellátott netbookja

Nem sokkal azután, hogy az Intel végre hivatalosan is hódító útjára indította Atom N550-es netbook processzorát, amely egyébként az első kétmagos netbook processzor, a Lenovo már be is jelentette a piac első olyan netbookját, ami a friss központi egység köré épül. Az újdonság az IdeaPad S10-3 típusjelzést viseli. fedélzetén pedig a már említett, az egymagosoknál jóval ütőképesebb kétmagos Atom processzor teljesít szolgálatot.

Itt a Lenovo N550-es processzorral ellátott netbookja

Nem sokkal azután, hogy az Intel végre hivatalosan is hódító útjára indította Atom N550-es netbook processzorát - ami egyébként az első kétmagos netbook processzoruk -  a Lenovo már be is jelentette a piac első olyan netbookját, ami a friss központi egység köré épül. Az újdonság az IdeaPad S10-3 típusjelzést viseli.

A netbookok többségéhez hasonlóan a Lenovo IdeaPad S10-3 is 10,1 hüvelykes képátlójú kijelzővel érkezik, amely 1024 x 600 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A rendszerben az 1,5 GHz-es Intel Atom N550-es kétmagos központi egység mellett 1 GB-nyi DDR3-as memória is helyet kapott, az adatok tárolását pedig egy 250 GB-os 2,5 hüvelykes formátumú merevlemezre bízták. A rendszer USB 2.0-s portokkal, 10/100 Mbps-os Ethernet vezérlővel, 802.11 b/g/n típusú WiFI adapterrel és még Bluetooth 2.1-es adapterrel is rendelkezik. A videó vezérlő szerepét természetesen ezúttal is a Pineview Atom processzorok esetében már megszokott Intel GMA 3150-es megoldás tölti be, amely netezésre és az átlagos mindennapi feladatok elvégzésére pont elég, de játszani azért ne nagyon akarjunk vele.

A Lenovo újdonságán öt az egyben kártyaolvasó és egy beépített 1,3 megapixeles webkamera is helyet kapott. A netbook előtelepített Windows 7 Starter operációs rendszerrel érkezik és hamarosan viszontláthatjuk az üzletek polcain. A Lenovo IdeaPad S10-3 ajánlott végfelhasználói ára valahol 500 dollár alatt fog elhelyezkedni, az összeggel kapcsolatban pontosabb információ egyelőre nem áll rendelkezésre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward