Itt a Firefox 4.0 hetedik béta kiadása

Itt a Firefox 4.0 hetedik béta kiadása

A Firefox 4.0-s kiadása folyamatosan fejlődik: a készítők a napokban adták ki a böngésző hetedik bétáját, amely az előző változatokhoz képest számos hibajavítást tartalmaz és immáron a JägerMonkey névre keresztelt JavaScript motor is helyet kapott benne.

A gyártó által kiadott dokumentum szerint a friss kiadás a JavaScript motoron kívül egyéb újításokat is tartalmaz. A szoftvermérnökök a WebGL technológiát alapértelmezetten engedélyezték, így a technológia Windows és Mac OS X rendszereken egyaránt elérhető, amennyiben az adott konfiguráció rendelkezik OpenGL támogatással ellátott videó vezérlővel. Ezzel együtt a Firefox hetedik bétája néhány rendereléssel kapcsolatos feladat esetében mostantól hardveres gyorsításra támaszkodik, ami a Windows XP esetében Direct3D 9, a Windows Vista és 7 esetében Direct3D 10, míg a Mac OS X konfigurációknál OpenGL alapokon nyugszik. A GPU alapú hardveres gyorsítás jóvoltából a böngészés zökkenőmentesebb és a processzor terhelése is csökken valamelyest.

Azok, akik esetleg a Firefox 3.6-os kiadásáról kívánnak áttérni a Firefox 4.0 béta 7-re, számos újítással találkozhatnak majd. A szoftver hardveres Direct2D gyorsítást kínál a Windows 7 felhasználók számára, rendelkezik plugin összeomlás-védelemmel, támogatja a HSTS biztonsági protokollt, a FirefoxSync technológiát, ezen kívül fejlettebb fülkezelést is kínál és a HTML5 támogatás sem hiányzik a repertoárjából, hogy csak néhány fontosabb dolgot említsünk. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy mivel béta szoftverről van szó, így kisebb-nagyobb hibajelenségekkel mindenképpen találkozhatunk tesztelés közben.

Hogy mikor érkezhet a Firefox 4.0 végleges változata? A szoftver idén már biztosan nem jelenik meg, viszont ha minden jól megy, akkor 2011 elején már találkozhatunk a kiadásra jelölt, majd a végleges kiadással is.

A legfrissebb bétát itt találjuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward