Ismét akkumulátor-visszahívás, ezúttal HP-módra

A 2008-as nagy akkumulátor-visszahívási láz után már-már azt hihetnénk, hogy végre minden rendben van a noteszgépek akkumulátoraival, ám ekkor hidegzuhanyként érkezik a friss hír, amely újabb veszélyekre hívja fel a noteszgép tulajdonosok figyelmét. A korábbi ügy(ek)ben érintett akkumulátorok túlmelegedhettek és tüzet is okozhattak csak úgy, mint a frissen visszahívott példányok. 

Ismét akkumulátor-visszahívás, ezúttal HP-módra

A HP 2009 májusában már visszahívott 70000 notebook akkumulátort, amelyek potenciális veszélyt jelentenek mind a felhasználókra, mind pedig környezetükre, ugyanis ezek az akkumulátorok túlmelegedhetnek, illetve kigyulladhatnak. Akkoriban részletes beszámolót közöltünk az érintett noteszgépekről. Az elmúlt hét folyamán a HP bejelentette, hogy a korábbi visszahívást kiterjeszti további 54000 akkumulátorra, amelyek az alábbi táblázatban felsorolt noteszgépekben foglalnak helyet.

Az érintett noteszgépek és akkumulátorok a hírek szerint 2007 augusztusa és 2008 júniusa között kerültek forgalomba, így főként azoknak van okuk aggodalomra, akik ebben az időszakban vásároltak új HP vagy Compaq notebookot. Fontos kiemelni, hogy a visszahívásban érintett készülékeket az Amerikai Egyesült Államok területén értékesítették, de biztos, ami biztos alapon azért nem árt, ha ellenőrizzük, hogy HP/Compaq készülékünk akkumulátora a termékkódja alapján érintett-e.

A 2009 májusában bejelentett visszahívási akcióra azért került sor, mert akkoriban 38 esetben derült ki, hogy hibás akkumulátorral ellátott noteszgép miatt keletkezett tűz és így anyagi kár is. A helyzetet rontotta, hogy 11 esetben maguk a felhasználók is megsérültek a túlmelegedő és kigyulladó akkumulátor miatt, igaz, szerencsére egyik sérülés sem volt súlyos.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward