Ismét a Sharptól vehet LCD paneleket a Samsung?

Úgy tűnik, a két vállalat ismét partnerkapcsolatba lép, pedig legutóbb elég csúnyán ért véget az üzleti együttműködés.

Ismét a Sharptól vehet LCD paneleket a Samsung?

A Samsung néhány napja jelentette be, hogy az idei év végén leállítja az LCD panelek gyártását, így később már az AMOLED, illetve a Quantum Dot alapú OLED panelek felé fordítja figyelmét. A bejelentésből ugyan nem derült ki, ám a The Verge munkatársainak elárulták, hogy a leállás nem érinti a Samsung QLED alapú televízióit, vagyis ezek továbbra is megkapják a szükséges LCD paneleket. A monitorokról ugyanakkor nem esett szó, így nem lehetett tudni, mely partnertől vásárol hozzájuk LCD paneleket a dél-koreai gyártó, most azonban érkezett némi extra információ, hála a DigiTimes informátorainak.

Galéria megnyitása A korábbi negatív tapasztalat ellenére ismét a Sharpnak szavaz bizalmat a Samsung Amennyiben hihetünk az iparági értesüléseknek, a Samsung újra igénybe veheti a Sharp szolgáltatásai, már ami az LCD TV panelek gyártását illeti – a két fél között korábban már zajlott együttműködés ezen a téren, ám ahogy a Foxconn tulajdonába került a Sharp, a kapcsolat nem sokkal később felbomlott, még 2017 folyamán. 2019 elején a Sharp felajánlotta szolgálatait a Samsungnak, amire a dél-koreai vállalat nemet mondott, majd ez később még egyszer megtörtént.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, a felek pedig ismét egymásra találtak, ha pontosak az értesülések. Az új együttműködésnek köszönhetően a Samsung többféle LCD panelhez juthat, amire szükséges is lesz a dél-koreai vállalatnak, miután 2020 végén leállítja saját LCD panel gyártó üzemét.

A Sharp kizárólag a Samsung számára szállít majd különböző LCD paneleket, amelyek között TN+Film, VA és IPS alapú megoldások egyaránt jelen lesznek, ám ezeket a hírek szerint kifejezetten a televíziókba szánják, azaz nagyobb képátlójú megoldásokról van szó. Arról még mindig nem beszélt a dél-koreai gyártó, hogy a monitorok piacán milyen változások várhatóak a közeljövőben, azaz az LCD alapú termékeihez honnan szerez majd paneleket.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap