Internet Explorer 9: végre itt a béta kiadás!

A Microsoft az Internet Explorer 9-es kiadásából már sok-sok bemutató (platform preview) változatot készített, de most szerencsére a szoftver béta változatával is elkészültek a szoftvermérnökök, így az újdonság mostantól bárki számára letölthető, persze ehhez előfeltétel, hogy az adott konfiguráción Windows Vista vagy Windows 7 operációs rendszer fusson.

Internet Explorer 9: végre itt a béta kiadás!

A Microsoft az Internet Explorer 9-es kiadásából már sok bemutató (platform preview) változatot készített, és mostanra már a program béta változatával is elkészültek a szoftvermérnökök, így az újdonság mostantól számára letölthető, az egyetlen előfeltétel, hogy az adott konfiguráción Windows Vista vagy Windows 7 operációs rendszer fusson.

Az Internet Explorer 9-es változata nagy mérföldkőnek tekinthető, hiszen ez a szoftver a webböngészők piacán már azok közé a szoftverek közé tartozik, amelyek támogatják a GPU alapú hardveres gyorsítást, amit a szöveg és a weboldal egyéb tartalmainak rendereléséhez egyaránt felhasznál a webböngésző, így sokkal rugalmasabb, gördülékenyebb böngészést tesz lehetővé. Az új webböngésző már támogatja a HTML5-öt és egy gyorsabb JavaScript motort is kapott, amely "Chakra" névre hallgat. A szoftver első ránézésre sok hasonlóságot mutat a Google Chrome-mal és tulajdonképpen egész szépre, illetve letisztultra sikeredett. Az újdonságnál a címsor és a böngészőfülek egy sorban helyezkednek el, maga a címsor pedig keresőmezőként is funkcionál. Az adott böngésző fület az adott ablakból egy mozdulattal kihúzhatjuk és új, külön ablakba tehetjük. A rendszer teljesítmény ellenőrző funkciója folyamatosan figyeli a futó plugineket és ha valamelyik lassítja a böngészést, akkor figyelmeztet, hogy tiltsuk le az szóban forgó bővítményt.

A szoftver sok hasznos és új funkciót tartalmaz, amelyek érdemes kipróbálni. Az Internet Explorer 9-es változatának bétája a rendszeren található korábbi IE változatot felülírja, így számítson rá mindenki, aki kipróbálja, hogy az IE 8-nak - vagy bármelyik korábbi verziónak - búcsút mondhat. Természetesen, ha az Internet Explorer 9 bétáját eltávolítjuk a rendszerről, akkor gond nélkül visszatehetjük a korábban használt Internet Explorer verziót (pl.: IE8).

Az Internet Explorer 9-es változatának bétáját innen lehet letölteni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward