Intel: 65W-os négymagosok és árcsökkentések

Néhány hónappal ezelőtt röppentek fel az első hírek, amelyek arra utaltak, hogy az Intel hamarosan energiatakarékos, négymagos processzorokkal rukkol elő. Azóta számos pletyka megjelent a termékekről, de most végre elhött a megjelenés ideje is: a 65W-os TDP-vel rendelkező Quad Core processzorok ezen a héten szombaton, azaz január 18-án indulhatnak hódító útjukra.

Intel: 65W-os négymagosok és árcsökkentések

Néhány hónappal ezelőtt röppentek fel az első hírek, amelyek arra utaltak, hogy az Intel hamarosan energiatakarékos, négymagos processzorokkal rukkol elő. Azóta számos pletyka megjelent a termékekről, de most végre eljött a megjelenés ideje is: a 65W-os TDP-vel rendelkező Quad Core processzorok ezen a héten szombaton, azaz január 18-án indulhatnak hódító útjukra.

A négymagosok mellett egyéb processzorok is forgalomba kerülnek, plusz némi árcsökkentést is kilátásba helyezett a gyártó, de haladjunk szépen, sorban. A 65W-os TDP-vel üzemelő processzorok Q8200s, Q9400s és Q9550s típusjelzéssel kerülnek a boltok polcaira. A Q8200s modell - ha helyesek a kiszivárgott adatok - 2,33 GHz-es órajellel, 4 MB másodszintű gyorsítótárral és 1333 MHz-es FSB-vel bír, az újdonság ára 245 dollár lesz. A Q9400s változat már 2,66 GHz-es órajelen üzemel, 6 MB másodszintű gyorsítótárat tartalmaz és 1333 MHz-es FSB támogatással érkezik, az egység 320 dollárba kerül. Végül, de nem utolsó sorban, forgalomba kerül a Q9550s verzió is, ez a processzor 2,83 Ghz-es órajellel, 12 MB másodszintű gyorsítótárral és 1333 MHz-es FSB-vel büszkélkedik, TDP-je pedig az előző termékekhez hasonlóan szintén 65W-os. A Q9550s processzor várhatóan 369 dollárba fog kerülni.

A felsoroltakon kívül néhány olcsó, kétmagos processzor is debütál: az egyik az E7500-as változat, amely 2,93 GHz-es órajellel, 3 MB másodszintű gyorsítótárral, 1066 MHz-es FSB-vel és 133 dolláros árcédulával mutatkozik be. A másik termék az E5400-as típusjelzést viseli, ez a processzor 2,7 GHz-es órajelen működik, viszont már csak 2 MB másodszintű gyorsítótárral bír, ára pedig 84 dollár.

Az újdonságok érkezésével egy időben a Q8200-as négymagos egység és számos kétmagos processzor ára csökken, ennek mértéke a fenti táblázatból látszik. Fontos megemlíteni, hogy a táblázatban szereplő árak - szokás szerint - minden esetben 1000 darabos megrendelés esetén érvényesek

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward