Innovatív, egészségügyi szempontból ügyes okosórával rukkolt elő a Fitbit

A Fitbit Sense az egészségügyi szenzorok rengetegével vonul fel, és olyan lehetőségeket nyújt, amire korábban nem volt példa.

Innovatív, egészségügyi szempontból ügyes okosórával rukkolt elő a Fitbit

Az elmúlt néhány év a Fitbit számára nagyon nehéz időszak volt. A vállalat egykor vezette a viselhető kiegészítők piacát, de nem jól reagált a piaci igények alakulására, így szép lassan lecsúszott a ranglétrán, és már az első ötben sem biztos a helye. A cég most próbál egy kicsit fordítani a sorsán egy teljesen új karórával, ami talán a piac legjobb egészségügyi megoldásának ígérkezik.

Galéria megnyitása

A Fitbit Sense letisztult, a kényelmet szem előtt tartó formavilággal született meg, a dizájnja meglehetősen hajaz a Versa vonalvezetésére. Az újdonság neve onnan ered, hogy szenzorokban gazdag a repertoárja. A mérési adatokat pedig bármikor képes lesz a felhasználó elé tárni az AMOLED technológiás megjelenítőjén. A panel 1,58 colos, 336 x 336 pixeles felbontású és akár 1000 nit fényerőre is képes. Lényeges, hogy biztosított itt a folyamatosan aktív mód is, szóval az ember egy pillanat alatt képbe kerülhet majd a legfontosabb információkkal.

Galéria megnyitása

A szerkezet a megszokott módon, a Fitbit saját szoftveres környezetét vonultatja fel, de itt már egyre több extra lehetőséggel lehet számolni. Újdonság az órában, hogy már támogatott a digitális asszisztens szolgáltatásoknak a kiaknázása, lehet parancsot adni az Amazon Alexának és a Google Assistantnak egyaránt. Nemcsak beépített mikrofonnal, hanem hangszóróval is rendelkezik a Sense, így még hívásokat is lehet róla bonyolítani. És sok egyéb érdekes funkciót is támogat, amiknek a sorát a Fitbit esetenként bővíti is frissítések révén.

Galéria megnyitása

Itt először már EDA szenzor is van, ami az elektrodermikus aktivitást figyeli, és a mérési adatait felhasználja a viselője stressz-szintjének a monitorozására. Ez a bőrnek a felületén méri a vezetőképesség változásait, és így tudja azt előre jelezni, hogy ideje lenne például egy kicsit lazítani. Van a fedélzeten EKG is, ami mostanra már nem egyedi dolog, és a Fitbit többféle egészségügyi problémára képes rávilágítani ez alapján. Tudja mérni a bőrfelület hőmérsékletét is a Sense, van pulzusmérő, és az SpO2 szintről is tud tájékoztatást nyújtani.

Galéria megnyitása

A Fitbit azt is elmondta, hogy az eszközeivel képes előre jelezni a koronavírus megbetegedéseket. „Eddig több mint 100 000 Fitbit felhasználó csatlakozott a kutatáshoz, és arra az eredményre jutottunk, hogy algoritmusunk a tünetek megjelenése előtt egy nappal már az esetek közel 50 százalékában jelzi a bajt, és 70%-os bizonyossággal tudja, hogy COVID-19 fertőzést kapott el a viselője.” – jelentette ki Eric Friedman, a Fitbit társalapítója és technológiai vezetője.

Galéria megnyitása

A kiegészítő rendelkezik Bluetooth kapcsolódási lehetőséggel, ami nagyon alacsony energiafelhasználás mellett lesz képes tartani a szinkront az okostelefonokkal. Került a készülékbe NFC chip, aminek köszönhetően gond nélkül lehet majd vele fizetni érintés nélkül. És akad a fedélzeten GPS vevő is, aminek a sportolók örülhetnek majd elsősorban. Ennek köszönhetően úgy mehet futni, biciklizni vagy más sportot űzni az ember, hogy a mobilja nélkül is rögzítheti a teljes útját.

Galéria megnyitása

A Fitbit jól tudja, hogy az emberek szeretik az egyediséget, éppen ezért a szíjat egyszerűen cserélhetőre szabta, és lehet kapni rengeteg különböző kivitelt ebből, mindenféle stílushoz igazodóan. A kiváló anyaghasználat jó strapabírósággal fog társulni, a felületét Gorilla Glass 3 üveg védi, a víz nyomását pedig 50 méteres mélységig tűri a tokozás, szóval nem kell levenni a kézről strandolás, úszás esetén sem.

Galéria megnyitása

Végül az üzemidőre is érdemes kitérni. A Sense ebből a szempontból jól fog szerepelni. Normál igénybevétel esetén elegendő lesz 6 naponta tölteni, de akár hosszabb ideig is bírhatja majd. Vannak órák, amik ennél jobban bírják, de ez már abszolút elfogadható teljesítmény, ráadásul azt is megtudhattuk, hogy van gyorstöltés támogatás is. 12 perc alatt egy napra elegendő töltést tud felvenni a termék, és a 10-ről 80%-ra töltés is letudható 40 perc alatt, ami egy kiadósabb fürdés ideje.

Galéria megnyitása

A Fitbit Sense ajánlott fogyasztói ára 330 dollárban lett meghatározva. Az eszközt most még csak előrendelni lehet, a kiszállítása szeptember 25-én indul.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap