Ingyenesen játszhatóvá válik az EVE Online

A Clone States bevezetésével kétféle játékostípus lesz.

Ingyenesen játszhatóvá válik az EVE Online

A fejlesztő CCP Games bejelentése szerint 13 évvel indulása után az EVE Online ingyenesen játszhatóvá válik. Az új, havidíjmentes opció a Clone States nevezetű újdonsággal lesz majd lehetséges.

A játékosok két csoportra oszlanak a jövőben, az Alpha és az Omega klónokra. Az Alpha klónok meghatározott képességeket tanulhatnak meg és használhatnak a leggyakoribb hajótípusokkal való repüléshez. Ezek a karakterek is megtapasztalhatják az EVE Online által nyújtott lehetőségek többségét, de a fejlődésük bizonyos mértékig korlátozott és a tudásukat lassabban szerzik meg. Egyfajta alapkaraktert adnak azoknak, akik havidíj fizetése nélkül szeretnének játszani.

Az Omega klónokat a jelenlegi EVE-játékosok csoportja alkotja, akik fizetnek a hozzáférésért. Korlátozások nélkül tanulhatnak és fejlődhetnek, mindezt a másik csoportnál sokkal gyorsabban. Az Alpha klónok Omega klónokká válhatnak, ha előfizetünk, ugyanakkor azok az Omega klónok, akiknek kifut az előfizetési idejük és nem újítják meg, Alpha klónná alakulnak át: bár az Omega klónként szerzett képességeik megmaradnak, de nem lesznek használhatóak az előfizetés megújításáig, viszont játszani lehet majd ezekkel a karakterekkel is, be tudunk lépni az EVE-be.

A stúdió azzal magyarázta a lépést, hogy a játékosbázis növekedésére van szükségük és biztosítani akarják, hogy senki sem mond le az EVE-ről azért, mert muszáj havidíjat fizetnie (ez a legnagyobb gát a potenciális új játékosok előtt és a leggyakoribb ok akkor, ha valaki abbahagyja a játékot).

A Clone States a novemberi nagy kiegészítővel érkezik majd, melyben az EVE sandbox-elemeit is fejleszteni fogják, bevezetik az április óta elérhető Citadel továbbfejlesztésével létrehozható Industrial Array nevű építményt. Mindezeken kívül új hajók, taktikai módosítások és sok egyéb más várható, melyekről a közeljövőben adnak bővebb információt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward