indiePon - A Netflix nyomában a Telltale volt munkatársai

Valamint: vége lesz egy galaktikus történetnek, belenézhettek az Amazon MMO-jába, és olvashattok a Blacklight: Retribution bezárásáról, vagy a fa-lét rejtelmeiről, hogy a többi érdekességet ne is említsük.

indiePon - A Netflix nyomában a Telltale volt munkatársai

Új stúdiót alapított a Telltale négy volt munkatársa

A Telltale négy egykori alkalmazottja, köztük két kreatív igazgató, Dennis Lenart és Nick Herman, valamint az írói csapat vezetéséből Pierre Shorette és Michael Choung hozta létre az AdHoc Games stúdiót. Első projektjük egy interaktív történet lesz, hasonló a Netflix-féle Black Mirror: Bandersnatch-hez.

A Variety-nek adott interjú szerint hasonló játékokat szeretnének csinálni, mert bár az élőszereplős formátum nem újdonság, olyan kiaknázatlan terület, ami kreatív szempontból, és üzletileg is értékes lehet.

Shorette szerint a streamplatformokkal és a zsebünkben lapuló okostelefonokkal eltűntek az interaktivitás korlátai, ezért most tökéletes az időpont ahhoz, hogy az új formátummal készült alkotásokra összpontosítsanak.

Hamarosan bővebb információkat is megtudunk a csapattól.

Lezárul a Galactic Civilizations III története

A Retribution kiegészítő, mely a fejlesztő Stardock szerint az eddigi legnagyobb DLC, a sztori vége mellett friss technológiákat és két új civilizációt is hoz.

A galaxisban szétszórt ereklyék felfedezése azonnali hozzáférést biztosít majd az eddig nem látott képességekhez, a hiperkapuk készítésének lehetősége pedig lehetővé teszi a flottáknak, hogy gyorsan eljussanak egyik csillagtól a másikig.

A drathok és a korathok is egyedi képességekkel és bónuszokkal rendelkeznek, míg a Drengin Birodalom nagy hibát követett el azzal, hogy lebecsülte az emberiséget, és ez akár a végzetüket is okozhatja.

A Galactic Civilizations III: Retribution február 21-én jelenik meg a Steamen.

Tíz perc a New Worldből

Az Amazon készülőfélben lévő MMO-ja egy új kontinens felfedezésére összpontosít.

A játékosközpontú élményként meghatározott kalandban közösen kell felhúznunk kastélyokat, és más épületeket, de küldetéseket is adhatunk egymásnak, vagy harcolhatunk a területekért. Az Amazon felhőalapú szerverei akár tízezer ember egyidejű részvételét is lehetővé teszik egy hatalmas, közös világban, legalábbis ezt a célt tűzték ki maguk elé.

A cirka tíz perces felvételen a craftolás és az ostromharcok alapjait mutatják meg.

Bezár a Blacklight: Retribution

Az ingyenes, futurisztikus FPS fejlesztője, a Zombie Studios 2015-ben szűnt meg, de a játékot kiadó Hardsuit Labs tovább működtette a szervereket. Egy Reddit-bejegyzésben most megerősítették, hogy március 11-én bezárják a boltot.

Az indoklás szerint érdekes új projektjeik igénylik azt, hogy a rajtuk dolgozó csapatokra összpontosítsanak, és ez lefedi minden kapacitásukat, így megszüntetik a játék támogatását. Valószínűleg ez nem érint túl sok embert: az utóbbi idők átlagos létszáma siralmasnak nevezhető.

Ha még egyszer kipróbálnátok a Blacklight: Retributiont a zárás előtt, a Steamről letölthetitek.

Korai hozzáférésben a Foundation

A középkori városépítős játékról tavaly februárban írtunk, akkor a Kicktarteren gyűjtöttek hozzá támogatásokat. Az early access már elérhető a Steamen, sőt, beindultak a modkészítők is.

A Foundation számos lehetőséget tartogat a saját apátságok, kastélyok építésétől a procedurálisan generált küldetéseken át a történetalapú eventekig, így nem csoda, ha pozitív az értékelése. A korai hozzáférésben a tervezett tartalom cirka negyven százaléka érhető el, a fejlesztő Polymorph Games szerint nagyjából egy év múlva várható az éles verzió.

Demót kapott a One Finger Death Punch 2

A világ leggyorsabb verekedős játéka a reflexekre épül. Mozogni nem tudunk, csak jobbra-balra támadni, de ha túl korán lendülünk bele, akkor eltévesztjük az ellenfelet, és ő talál el minket.

Néhány rosszfiút kétszer-háromszor is meg kell csapkodni. A hajítófegyvereket el lehet kapni és vissza lehet dobni, ha esetleg nem sikerül kivédeni-blokkolni őket. Gumitestű emberkénk hajol, rúg, mátrixos mozdulatokkal bűvöl el minket, az egész nagyon szórakoztató.

A One Finger Death Punch 2 április 15-én jelenik meg, a demó letölthető a steames oldalról.

Autók, neonfények és synthwave a Starxium 20XX-ben

A retro-futurisztikus, csapatalapú, kompetitív autós játékból csöpög a nyolcvanas évek hangulata a zenétől a látványvilágon át a Tronra emlékeztető kocsikig. És az a Nap!

Nem versenyzésről van szó: két négyfős csapatnak kell letöltenie egy adatcsomagot egy gyorsan haladó konvojból, ami csak azért gond, mert ehhez közel kell maradni hozzá, és ott vannak az ellenfelek is.

Letölthető hozzá egy nagyon pre-alfa demó, de külön hangsúlyozzák, hogy a végleges lehetőségek 95 százaléka nincs benne.

Az még nem tudni, hogy mikor lesz kész a Starxium 20XX, de a Steamen már felrakható a kívánságlistánkra - én biztosan nem hagyom ki!

Márciusban jön az Ethereal

A játékban kézzel készített navigációs fejtörőkön kell eligazodnunk, vagyis megtalálnunk az utat mindenféle különös, absztrakt pályán. A rejtvények megoldásához több eszköz áll rendelkezésünkre, melyekkel a környezetet, vagy karakterünk mozgásának irányát módosíthatjuk.

A világot úgy alkották meg, hogy mindenféle szöveg és időhatár nélkül gondolkodhassunk, felszabadítva kreativitásunkat.

Az Ethereal a Steamen, a Humble Store-ban és az itch.io-n lesz elérhető március 7-től.

Legyél te is fa!

A How to Be a Tree című játék megmutatja, hogy a fa-lét sokkal izgalmasabb, mint azt képzeltük. Lehetünk tanácsadók, növeszthetünk jetpacket, kilőhetünk az űrbe, meghódíthatjuk az emberiséget, átugrálhatunk pár tankon, és még rengeteg más mókában vehetünk részt.

Alapvetően egy platformerről van szó, melyben 16 befejezés érhető el a szó szerint elágazó történet során. A végigjátszás nem tart túl sokáig, nagyjából két-három óra kell hozzá, de a játék ingyenesen tölthető le az itch.io-ról.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap