Húsz év után bezárja kapuit a Zombie Studios

Megszűnik a Blacklight: Retributiont és Daylightot fejlesztő stúdió, de a Blacklightos részlege megmarad.

Húsz év után bezárja kapuit a Zombie Studios

Az 1994-ben alakult Zombie Studios, melyet Joanna Alexander és Mark Long alapított Zombie LLC néven, most bezárta kapuit. A kicsivel több mint 20 évig működő stúdió nevéhez olyan játékok fűződnek, mint a Zork Nemesis, a Spec Ops: Rangers Lead the Way, a Saw, a Blacklight: Retribution és a Daylight. A csapat PC-n kívül konzolokra, kézikonzolokra és mobilokra is fejlesztett, és többek között olyan nagy kiadókkal állt kapcsolatban, mint a Bethesda, a Konami, a Ubisoft, az Activision a Microsoft, a Disney, a Sony vagy a Take2.

Talán kevesen tudják, hogy a Zombie Studios az amerikai hadsereggel együttműködve több kiképző és toborzó szoftvert is készített, például as America's Army: Special Forcest és a Virtual Army Experience-t, amely az előbbi játékon alapul és egy hatalmas virtuális kiállítás része.

A stúdió megszűnésének oka prózai, az alapítók nyugdíjba vonulnak. A csapat a következő szavakkal búcsúzott a rajongóktól weboldalán:

"A Zombie Studios tulajdonosai nyugdíjba vonulnak, és szeretnénk nektek, játékosoknak megköszönni, hogy támogattatok minket az évek során. Fantasztikus volt a különböző technológiákkal dolgozni, együtt nőni az iparággal és a rajongókkal, szórakoztató játékokat és saját technológiákat kifejleszteni. Szeretnénk régi és jelenlegi munkatársainknak is köszönetet mondani. Odaadásotok és lelkesedésetek jelentette a Zombie lényegét."

A csapat nem szűnik meg teljesen, a Blacklight: Retributiont fejlesztő részleg ugyanis megmarad, és a továbbiakban Builder Box néven fog működni Andy Kipling rendező és Russel Nelson technikai rendező vezetésével. A játékkal kapcsolatban a következőket írták:

"Bár a játék tulajdonjogai máshoz kerültek, a színfalak mögött dolgozók, akik az utóbbi négy évben a Blacklight világán dolgoztak, megmaradtak. A Builder Box partnere a Perfect World lesz, így a rajongók még több frissítés és izgalmas változások elébe nézhetnek az előttünk álló évben."

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap