Íme a VAIO és a Windows 10 találkozásának eredménye

A Phone Biz névre hallgató okostelefon még a Continuumot is támogatni fogja. Áprilisban érkezik.

Íme a VAIO és a Windows 10 találkozásának eredménye

Korábban néhány pletyka már felmerült arról, hogy a szebb napokat is megélt VAIO márkanév olyan okostelefonra kerülhet fel, amin a Windows 10 Mobile operációs rendszer fut, most azonban már kész tényként kezelhetjük a dolgot. Az új mobil a Phone Biz névre hallgat, és meglehetősen figyelemfelkeltő képességekkel bír.

Egy olyan középkategóriás okostelefonról beszélhetünk, ami meglehetősen nagy, 5,5 hüvelykes megjelenítőt foglal keretbe. Az előlapját uraló panel Full HD felbontással és IPS technológiával kecsegtet, szóval a képminőségét aligha érheti kritika. A mobilos Windows 10 van rajta jelen, ráadásul mondhatni teljes mellszélességgel. Hogy miért? Nos, fontos kiemelni a készülék neve mellett, hogy támogatja a Continuumot. Az asztali Windows 10 felületre váltást nem sok telefon tudja jelenleg, de a VAIO Phone Biz e szűk rétegbe tartozik. A Continuum a Windows 10 Mobile egyik legjobb képessége, és sokak szerint a platform sikerének egyik kulcsa lehet a jövőben. A kamera rendszerét egy 5 és egy 13 megapixeles egység alkotja, így az önarcképek készítésekor is jól vizsgázik majd. A hátoldalán felbukkant egy LED-es segédfény is, melynek köszönhetően nem jelent az sem problémát, ha sötétben kell valamit megörökíteni. Videózáskor 1080p-s támogatást nyújt az új VAIO.

A Phone Biz beltartalmáról eddig nem esett szó, de a Continuum támogatás elárulja, hogy nem egy gyenge vasról van szó. A Qualcomm Snapdragon 617 besorolású lapkája van benne, ami négy-négy 1,2, illetve 1,5 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53 processzormagot tartalmaz, melyeket az ARM big.LITTLE architektúrája köt össze. A grafikus feladatokat az Adreno 405 IGP hivatott végrehajtani. A rendszer számára 3 GB-nyi memória adott a készülékben, a felhasználók pedig 16 GB-os tárkapacitással gazdálkodhatnak. A mobilt van lehetőség microSD kártyával bővíteni, ha a fent említett hely nem lenne elegendő; ilyen formán legfeljebb 64 GB-tal lehet fentebb tornászni a háttértárat. A kapcsolati megoldások tekintetében hozza a kötelezőt Phone Biz. Van a repertoárjában egy 4G LTE hálózati modem, egy 802.11 a/b/g/n/ac előírásoknak megfelelő Wi-Fi, egy Bluetooth 4.0 modul és persze egy A-GPS vevő is. Egyedül az nevezhető benne extrának, hogy az LTE mobil kommunikációs egység akár 225 Mbps-os letöltési sebesség elérésére is képes lehet.

A VAIO néven futó termékek sokszor hódítottak a múltban a megjelenésükkel, de sajnos a Phone Biz biztosan nem a dizájnjával lopja majd be a vásárlók szívébe magát. A káva vastag, főleg a megjelenítő alatt, pedig a kötelező kezelőszervek virtuálisan fognak felbukkanni, szóval csak nagy üres hely van a kijelző alatt, és a hátlap sem attraktív, így egyáltalán nem tűnik ki az eszköz a tömegből. Az egyetlen pozitívum a Phone Biz küllemét illetően, hogy fémből készült a burkolata. 156,1 x 77 x 8,3 milliméteres a térfogata, a tömege pedig 167 gramm. Az akkumulátorról eddig nem esett szó: az újdonságban egy 2800 mAh-s telep lapul, ami azért egy phabletnél már egy kicsit talán soványnak tűnhet. A vállalat nem közölt adatokat arra vonatkozóan, hogy mennyi lesz az üzemidő, de előre láthatólag alulról fogja súrolni a kategóriájának átlagát.

A VAIO Phone Biz áprilisban landolhat a boltok polcain. Először biztosan Japánban lesz megvásárolható, és egyelőre nem is esett arról szó, hogy más régiókba eljuthat-e. Meglehetősen borsos, 430 dolláros összeget kér majd érte a márkanevet birtokló japán vállalat. Ez egyébként annyiban nem meglepő, hogy a szigetországban az átlagosnál magasabb árakkal szoktak dolgozni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward